L’Alt Empordà ofereix 1.800 places de P3 i 1.590 de primer d’ESO per al curs vinent

0
838

A Figueres, l’increment de la demanda a secundària obliga a ampliar fins a 23 les línies a primer d’ESO


Ha arribat l’hora per a molts pares i alumnes de prendre decisions importants com ara la tria de la llar d’infants o l’institut, en cas que hi hagi diverses opcions a considerar. Les circumstàncies d’unes famílies o d’altres farà que la tria sigui clara o que generi dubtes. Al marge de cada cas, oficialment ha començat el període de preinscripció per al primer curs de l’educació infantil de segon cicle (P3), i el primer curs d’ESO. En un cas és quan els nens i nenes comencen a assistir a les escoles i en l’altre quan s’inicien els estudis als instituts. El període de les preinscripcions va començar el 23 de març passat i acaba el 4 d’abril.

Els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona informen que per al curs 2017-2018 s’ofereixen a l’Alt Empordà 1.800 places de P3 i 1.590 de primer d’ESO. Es considera que la ràtio per al primer curs d’educació infantil de segon cicle és de 25 alumnes i per primer de secundària de 30. Tot i això, la ràtio definitiva la determinarà la matrícula. Ensenyament calcula una oferta de 72 grups de P3 i de 53 per a primer d’ESO.

En el cas del global de les comarques gironines, les xifres són 9.225 places de P3 i 8.610 de primer d’ESO. D’altra banda, de cara al curs vinent no es preveu cap tancament d’escola a la demarcació.

NOVES LÍNIES D’ESO. De tots els instituts de la comarca només en el cas de Figueres se sap exactament les línies que oferiran de primer d’ESO. La resta de municipis com la Jonquera, Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Llançà i Vilafant depenen del procés de preinscripció i matriculació que determinarà tant les places com les línies, malgrat que cada centre ja sap aproximadament quants alumnes pot admetre.

A Figueres, l’alcaldessa Marta Felip explica que la previsió és que la demanada de primària es mantingui a la ciutat i que augmenti cada vegada més la de secundària. És per això que per al curs 2017-2018 Figueres oferirà tres línies noves de 1r d’ESO. Concretament, s’amplia l’oferta de l’IES Cendrassos, passant de quatre a sis línies, i de l’IES Narcís Monturiol, que passarà de tres a quatre. Pel que fa a la resta d’instituts, a l’IES Alexandre Deulofeu es mantindran les quatre línies, a l’IES Olivar Gran també quatre línies, a l’IES Ramon Muntaner i La Salle tres línies cadascun dels centres i a les Escolàpies, dues línies. Actualment a Figueres s’ofereixen un total de 23 línies de 1r d’ESO, amb 2.700 alumnes de 1r a 4t ESO inscrits aquest curs.

MATRÍCULA. El procés d’inscripció serà del 12 al 16 de juny per a infantil, primària i 1r d’ESO. I entre el 26 i el 30 de juny, per a segon, tercer i quart d’ESO.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li