L’Alt Empordà, majoria solidària

0
1988

A gairebé totes les poblacions de la comarca s’han celebrat actes solidaris de tota mena per aconseguir fons


Un any més, la comarca es bolca amb la Marató de TV3. Al llarg de tot el cap de setmana s’han fet caminades, dinars, aplecs, sardanes, concerts, actuacions teatrals, tallers, mercats, quines, balls, danses tradicionals, sopars, partits de futbol, exhibicions esportives, playbacks… i moltes altres activitats. Tot s’hi val si és per una bona causa. I és que quan es tracta de solidaritat pràcticament tothom s’hi volca.

A la pàgina oficial de La Marató de TV3 apareixien activitats solidàries en 36 dels 68 municipis de la comarca de l’Alt Empordà. Una dada a la qual hem de sumar totes les iniciatives que s’han fet arreu de la comarca i que no apareixen de forma oficial, però que també sumen. Com ara els 1.450 euros aportats pels Amics Solidaris els Almogàvers, format per un grup ciclista de Mossos d’Esquadra que van amb bicicleta.

TRADICIÓ. La Marató de TV3 ha complert 28 anys, i s’ha convertit en una diada solidària tradicional en molts pobles i ciutats. En alguns municipis les activitats es repeteixen any rere any, com el playback de Lladó, que ja acumula onze edicions.

FEINA PRÈVIA. Moltes de les activitats no es van fer aquest cap de setmana. De fet, s’havien realitzat anteriorment, com la xocolatada solidària de l’Escola Empúries de l’Escala, feta el divendres, que va aconseguir recaptar 1.125 euros. Algunes inclús les trobem més enrere, com la segona festa solidària de Borrassà, que va incloure diverses activitats, ball i un dinar solidari, celebrada el 17 de novembre, que va aconseguir recaptar 2.112.50 euros.

SEGUIM. Alguns municipis encara tenen programades activitats per recaptar diners per a La Marató d’enguany. Els alumnes d’infantil i primària de l’escola Caritat Serinyana de Cadaqués faran la representació d’Els Pastorets el 17 de gener de l’any vinent, i tot el que recaptin se sumarà a La Marató destinada a combatre les malalties minoritàries.

Les línies oficials per poder fer donacions encara estan obertes. El telèfon 900 21 50 50 continua obert. Encara s’accepten transferències al número de compte bancari, o a través de Bizum. De fet, la xifra cada any s’ha anat ampliant des que es fa el tancament la jornada de La Marató. Encara és possible superar els 15.068.252 euros recaptats el 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li