L’Alt Empordà lidera el nombre de rescats al medi natural

0
1273

A l’agost s’han disparat el nombre de serveis per l’afluència de turistes i la mala planificació de molts abans de sortir


Un 25% dels rescats al medi natural a Catalunya es fan a la demarcació de Girona i l’Alt Empordà ha encapçalat el nombre de serveis a l’agost. Amb 63 rescats, la comarca va per davant del Baix Empordà (61), el Ripollès (54), la Selva (37), la Garrotxa (22) i el Gironès (14).

El caporal del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE), Pere Planagumà, explica que aquest agost ha estat especialment accidentat i s’han disparat un 33% el nombre de rescats respecte del juliol. Planagumà diu que els motius principals han estat, d’una banda, l’afluència més gran de turistes durant les vacances d’estiu, i de l’altra, la mala planificació de moltes persones abans de sortir. Els Bombers lamenten que «ens trobem amb gent que surt a la platja i després vol fer un camí de ronda amb xancletes i acaba fent-se mal perquè l’orografia és complicada».

Un altre aspecte que destaquen els professionals del rescat és «la fal·lera per anar a caminar a muntanya o per algun dels nombrosos camins de ronda al voltant de les platges catalanes». En total, han estat 239 les vegades que els Bombers han hagut d’anar a buscar algú que ha patit un problema durant aquest mes d’agost.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li