L’Alt Empordà ja suma 601 positius, però en tres setmanes només lamenta un mort

0
1922

Aquesta setmana s’ha recuperat l’últim sanitari que encara estava malalt, i la Covid ha arribat a 5 pobles que tenien 0 casos


L’Alt Empordà ja suma 601 positius per Covid-19. Ho confirmen les últimes dades publicades pel Departament de Salut, que torna a tenir en compte els resultats dels testos ràpids (juntament amb els de les proves PCR) per calcular el nombre d’afectats pel coronavirus. El nou canvi en els recomptes impossibilita comparar les xifres amb les de la setmana passada (quan només es van tenir en compte les proves PCR), però sí que es pot afirmar que, en els últims 15 dies, a l’Alt Empordà s’hi han contagiat 155 persones més, a les que cal sumar 1.504 sospites. En total, a l’hora de tancar aquesta edició hi havia 3.720 casos sospitosos (persones que han presentat símptomes i han estat classificades com a possible cas per un professional sanitari). També és cert, però, que malgrat que aquesta setmana ha mort un altre alt-empordanès (i ja en van 36), portàvem dues setmanes seguides sense cap defunció.

Analitzant les dades poble a poble, en el mapa es pot observar que cada cop hi ha més municipis tintats de fosc (i, per tant, amb més densitat de casos). Aquesta setmana destaquen, per exemple, els augments de Palau-saverdera (36 positius), Cadaqués (21) o Vilabertran (6). I també és de destacar que, dels 15 pobles que dilluns passat encara no havien registrat cap positiu, cinc ja han perdut aquesta immunitat. Es tracta de Fortià, Garrigàs, Pontós, Ventalló i Viladamat.

QUATRE INGRESSATS A FIGUERES. Pel que fa a la Fundació Salut Empordà (FSE), aquesta setmana ha detectat cinc casos més, de manera que ja són 324 els positius que ha tractat des que va començar la pandèmia. Dels nous casos, els dos primers es van detectar entre dilluns i divendres i eren persones que ja han passat la malaltia, i els altres tres –dos dels quals també han passat la malaltia– s’han detectat durant el cap de setmana.

A l’hora de tancar aquesta edició, quatre persones continuaven ingressades a l’hospital de Figueres amb SARS-CoV-2, ja que durant la setmana s’han donat sis altes hospitalàries. Però cal destacar dues informacions positives: d’una banda, que ja és la tercera setmana que ningú mor a l’hospital comarcal; i de l’altra, que tots els sanitaris que s’havien infectat (96) ja estan recuperats.

  • Veure les dades per Àrees Bàsiques de Salut, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li