L’Alt Empordà ja ha patit quatre onades de covid-19, una més que la resta de Catalunya

0
843

En total, en aquests 12 mesos s’han registrat 5.444 positius de covid-19, 224 defuncions i 1.098 ingressos hospitalaris


 

Segons les dades analitzades per INDIKA Pol de Salut i Social de l’Alt Empordà sobre aquest primer any de pandèmia, la comarca ha tingut una onada més de coronavirus que el conjunt de Catalunya. És a dir, que fins al març del 2021 ha experimentat quatre onades. En total, en aquests 12 mesos s’han registrat 5.444 positius de covid-19, 224 defuncions i 1.098 ingressos hospitalaris.

Si bé és cert que cada territori català ha tingut les seves peculiaritats, en el cas de l’Alt Empordà s’observa que la primera onada va tenir una baixa incidència. Per contra, se’n va produir una altra al juliol, quan a la resta de Catalunya aquesta segona onada no va tenir lloc fins passat l’estiu.

Una de les conseqüències d’aquest pic de contagis de més és que la comarca no ha tingut un període de temps llarg sense rebrots. També se’n desprèn que, després dels pics, sempre es produeix un aplanament de la corba d’incidència d’infeccions, però a partir de la segona onada, aquesta reducció dels contagis no ha aconseguit situar-se al mateix nivell que en el període immediat posterior al confinament (maig-juny del 2020).

D’altra banda, l’evolució dels ingressos hospitalaris ha anat en paral·lel a la corba d’incidència de casos diagnosticats. Així, prop d’un 20% dels identificats per PCR a la comarca han estat ingressats a l’Hospital de Figueres (1.098), seguint la tendència del conjunt de Catalunya.

Proporcionalment, el rang de població més afectat ha estat el de majors de 80 anys per l’afectació del coronavirus en les residències. Pel que fa al perfil dels infectats, hi ha més diagnòstics en dones que en homes (60% – 40%), seguint la tendència catalana. Finalment, l’edat mitjana de les persones positives ingressades a l’Alt Empordà ha disminuït a partir del setembre del 2020 gràcies a la realització de més proves a la població i a les escoles. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li