L’Alt Empordà ha registrat l’estiu més càlid dels últims anys

0
1214

En general, l’estació ha estat seca i càlida a tot el país, però les anomalies més marcades, iguals o superiors a tres graus, s’han registrat en àrees interiors del nord-est, l’interior de l’Alt Empordà i punts del Prepirineu oriental


 

L’Alt Empordà ha registrat un dels estius més càlids de les darreres dècades, segons les dades publicades la setmana passada pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). En general, l’estació ha estat seca i càlida a tot el país, però les anomalies més marcades, iguals o superiors a tres graus, s’han registrat en àrees interiors del nord-est, l’interior de l’Alt Empordà i punts del Prepirineu oriental.

L’estiu climatològic va començar amb valors de temperatura relativament baixos, més propis de la primavera. A partir del 25 de juny i fins a finals de mes, una massa d’aire d’origen africà va provocar una onada de calor excepcionalment intensa, que va fer enfilar els termòmetres fins als 44 graus. Al juliol se’n va registrar una altra, ja més pròpia de les dates estivals, entre el 22 i el 25. Mentre que a l’agost no hi va haver cap onada de calor, ja que no es van superar els llindars de situació meteorològica de perill durant almenys tres dies seguits.

Pel que fa a la pluja, gairebé tot el país (més del 90% de la superfície) n’ha presentat dèficit. I en aquest sentit, el Meteocat destaca que ha estat un estiu particularment sec a l’Alt Empordà i a punts localitzats de la Garrotxa, del Bages i del Baix Camp, on s’ha assolit la categoria de molt sec. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li