L’Alt Empordà es posa les piles amb les franges de prevenció d’incendis forestals

0
600

Coincidint amb l’efemèride dels focs del 2012 a l’Alt Empordà, el Consell Comarcal, la Diputació i representants del Govern de la Generalitat van exposar dijous passat com s’està treballant amb el tema de les franges de prevenció dels incendis forestals. Avui dia, 62 municipis de la comarca s’han posat a mans del Consell per redactar plànols de delimitació de franges de protecció contra els focs, amb el suport econòmic de la Diputació. Tot i això, encara tindrien la feina pendent els municipis d’Albanyà, Rabós, Santa Llogaia, Siurana, Pedret i Marzà i Bàscara.
El president comarcal, Ferran Roquer, va explicar que “davant les condicions recurrents i tossudes d’una comarca mediterrània com l’Alt Empordà, el que hem de fer és preparar-nos per fer front als incendis”. Va fer referència als objectius marcats fa un any “per millorar els serveis que oferíem als municipis de la comarca”. En matèria de prevenció d’incendis hi ha el suport tècnic de plànols de delimitació de franges a fi de prevenir incendis i també es dóna ajut per dur a terme el projecte “ja sigui amb brigades pròpies o amb empreses externes”.

el port de la selva. La urbanització Cap de Bol és un exemple d’execució d’una franja antiincendis. L’alcalde del Port de la Selva i conseller comarcal de Medi Ambient, Josep M. Cervera, es va referir als canvis de normativa. La Llei del 2003 obligava els Ajuntaments a tenir delimitacions antiincendis a les urbanitzacions sense continuïtat amb l’àrea urbana, però a partir dels incendis del 2012, la llei es va modificar perquè també es fessin en nuclis urbans i construccions dedicades al sector primari que estessin en zona forestal. La franja de Cap de Bol respon a la normativa del 2003. Cervera va afegir que “amb la trama urbana hem fet tot el tràmit administratiu però no hem estat capaços d’executar-lo, preveiem poder-ho fer en el proper exercici”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li