L’Alt Empordà es bolca amb Ucraïna

0
602

La comarca es mobilitza per fer arribar ajuda i material humanitari a la zona de conflicte


 

L’Ajuntament de Roses, Creu Roja, Càritas i Rotary Club es van reunir el passat dimecres per definir quina estratègia era la més efectiva per donar resposta a la crisi humanitària d’Ucraïna. Una trobada que responia a la inquietud expressada per veïns i veïnes del municipi, que es van adreçar al consistori per saber com poden fer arribar ajuda humanitària. Aquesta preocupació ha estat i continua sent present a tot l’Alt Empordà. Una comarca que ja s’ha mobilitzat de diverses maneres. La darrera ha estat a Figueres, on s’ha creat un Comitè de Coordinació per dirigir les diferents accions de solidaritat i suport al poble ucraïnès, així com per gestionar l’arribada de persones refugiades a la ciutat.

DONATIUS EN ORIGEN. En la reunió efectuada a la vila de Roses es va arribar a la conclusió que la via més adequada per fer arribar ajuda humanitària és a través d’aportacions directes a entitats com la Creu Roja, Càritas o el Fons Català de Cooperació. Una idea compartida per altres municipis com per exemple el de Viladamat, on faciliten a través de la seva pàgina web el procediment per realitzar aportacions econòmiques al Fons Català de Cooperació. S’aposta per adquirir roba, menjar, medicaments i altres materials útils per als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra, i evitar així els problemes de transport.

EN ESPÈCIE. Una altra de les fórmules que s’han activat per poder col·laborar és a través de la recollida de material. Gairebé totes les poblacions han activitat punts on es pot portar material de primera necessitat. A Vilamalla han habilitat un magatzem municipal on van rebent productes per part de veïns del municipi i d’altres poblacions de la comarca. Un material que s’enviarà en camió cap a la zona de conflicte.

Un grup de voluntaris gestionant les donacions a Vilamalla

AL CARRER. La mostra en contra de la guerra a Ucraïna també s’ha visualitzat en diferents concentracions. Dues-centes persones es van aplegar a la plaça de l’Ajuntament de l’Escala, on Ramon Viella va llegir un manifest.

Acció directa. D’altres, com en Sisu Corbera han decidit actuar de forma més directa. Aquest escalenc va agafar l’autocaravana, plena de material humanitari, i es va dirigir a Przemysl (Polònia), punt neuràlgic de l’èxode ucraïnès. Després de lliurar la càrrega a una ONG alemanya, ha començat el camí de retorn acompanyat de cinc refugiats, que s’instal·laran a Figueres i a Folgueroles. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li