L’Alt Empordà crema els excessos nadalencs

0
928

La Jonquera, Terrades i l’Escala clouen l’any amb les vambes posades


 

No hi ha millor manera de cremar els àpats nadalencs que sortir a córrer, una pràctica habitual a la comarca que ja s’ha fet notar durant aquests dies festius. L’activitat va ser especialment notòria durant el dia de Sant Esteve, dia en el qual el territori alt-empordanès es va calçar les vambes i va repartir la suor en diverses zones. La prova més multitudinària va ser la Cursa de la Dona de la Jonquera, que va aplegar un total de 244 participants en la seva setena edició. Els qui van completar el recorregut de 5 km més ràpidament van ser Johan Vaz i Montse Rivera. La cursa, organitzada pel Centre Excursionista Jonquerenc, en destina els beneficis a la Fundació Oncolliga Girona.

CURSES A TERRADES I L’ESCALA. D’altra banda, la tercera edició de la Sant Silvestrerradenca, activitat impulsada per la Societat de Caçadors de Terrades, va congregar 120 corredors en el marc d’una activitat que va recaptar 466 euros per a La Marató de TV3. En aquest cas, els vencedors van ser Marc Bech i Marta Noguero.

Paral·lelament, a l’Escala, la Cursa de Sant Esteve de l’Escala-Empúries Flama91 va reunir 105 persones: Edard Baquer i Marili Banegas van ser els vencedors en homes i dones, respectivament.

EXERCICI PER ACABAR L’ANY. Aquestes, però, no han estat les darreres proves comarcals de l’any que està a punt d’expirar. En aquest sentit, aquest diumenge, dia de Sant Silvestre, es disputaran proves a Cadaqués (11 h), Fortià (16 h) i Navata (18 h), mentre que la més matinera del 2018 serà la Marxa de la Sussissa (7 de gener, 10 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li