L’Alt Empordà continua sent la comarca gironina on es construeixen més habitatges

0
907

L’Alt Empordà continua liderant el rànquing gironí en matèria de construcció d’habitatges i, a més, l’any passat també va ser la zona on es van contractar més rehabilitacions de la demarcació. Aquestes són algunes de les traces que dibuixa l’estadística anual del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona. Segons les dades, el 2014 a l’Alt Empordà s’hi van acabar de construir 224 domicilis nous; és a dir, 73 més que al Gironès (151), que ocupa el segon lloc del rànquing.
El nombre de cases i pisos nous que es van estrenar a la comarca representa el 34% dels que es van acabar a tota la demarcació. Però això no vol dir que s’hagi aturat la desinflació de la bombolla immobiliària, ja que el nombre d’immobles construïts de nou va baixar un 3,4% respecte del 2013 (se n’havien acabat 232) i un 40,7% respecte del 2012 (378). Les xifres globals de les comarques gironines són les pitjors des del 1986, però val a dir que el descens altempordanès és força inferior al d’aquesta mitjana, que situa la davallada respecte del 2013 en el 29,9%.
Durant la presentació de les estadístiques, que es va fer la setmana passada, el president del col·legi d’aparelladors, Joaquim Romans, va tornar a atribuir el declivi a la construcció desaforada que va precedir la crisi econòmica: “Vam viure uns anys de gran bogeria i ara en paguem les conseqüències”, va dir. Romans va admetre que la situació “ha tocat fons”, i va assegurar que, tot i que a curt termini no hi ha prevista cap remuntada, tampoc s’espera que empitjori més. Almenys així ho indiquen factors com la reducció de les renúncies per construir habitatges o les noves contractacions (que són les projeccions d’obres que es preveuen iniciar en un o dos anys).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li