L’Alt Empordà clou l’octubre amb un increment de l’atur del 16,3%

0
1581

El territori va registrar 8.563 persones desocupades durant el mes passat, l’augment més elevat de l’exercici


 

La taxa d’atur a l’Alt Empordà ha viscut durant el mes d’octubre un augment significatiu de desocupats. Així ho indiquen les dades del Ministeri d’Ocupació i de la Seguretat Social, que assenyalen que el territori va cloure el mes passat amb un total de 8.563 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que significa un creixement del 16,35% respecte al mes de setembre, quan hi havia 1.203 aturats menys (7.360 persones). Amb aquests registres, doncs, la comarca ja suma dos mesos consecutius amb increments de l’atur, essent el creixement de l’octubre el més notori de l’exercici d’enguany.

D’altra banda, les dades en termes interanuals ressalten que la desocupació al territori alt-empordanès ha viscut una davallada del 4,61% respecte a l’octubre del 2016: en aquest sentit, les llistes d’atur s’han reduït en 414 persones, atès que fa un any hi havia 8.977 aturats.

On més s’ha notat l’augment de la desocupació és a la capital, Figueres, on un total de 371 persones s’han inscrit al SOC. També ha estat notori el creixement de l’atur a les localitats de Roses, amb 287 aturats més; Castelló d’Empúries (129), o l’Escala (118).

REGISTRES PROVINCIALS. La tendència negativa de la desocupació també ha tingut els seus efectes en l’àmbit provincial. En concret, el nombre de persones a l’atur va augmentar en 3.722 durant l’octubre a la demarcació, cosa que situa la xifra de desocupats inscrits en 40.165, cosa que suposa un increment del 10,21% en relació al mes passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li