L’Alt Empordà, a l’equador provincial del creixement entre 2015 i 2019

0
820

La comarca ha tingut un creixement del 2,6% durant els últims 5 anys, només superat per la Selva (3,28%), la Garrotxa (3,22%) i la Cerdanya (2,92%)


 

L’Alt Empordà ha estat la quarta comarca de la província gironina que ha registrat un major creixement els darrers cinc anys, tal com detalla l’Anuari Econòmic Comarcal 2020 del BBVA, que es va presentar la setmana passada a través del director de l’estudi, Josep Oliver (a la foto).

En concret, el territori alt-empordanès ha crescut un 2,6% durant el període que engloba el temps des del 2015 fins al 2019, un percentatge que se situa per sota de la Selva, la líder d’aquest rànquing amb un creixement del 3,28%, superior a la Garrotxa, que registra un 3,22%, i a la Cerdanya, que tanca el balanç amb un 2,92%. D’altra banda, per sota de l’Alt Empordà s’hi situen el Gironès (2,58%), el Pla de l’Estany (2,5%), el Baix Empordà (2,12%) i el Ripollès (1,56%).

En termes generals, les dades d’aquest informe evidencien una tendència a l’alça de l’economia gironina prèvia a la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19. 

L’IMPACTE DE LA COVID, DUR A GIRONA. Josep Oliver, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada a la UAB i director de l’Anuari Econòmic Comarcal 2020 del BBVA, va explicar que l’impacte econòmic originat per la Covid-19 serà major a les comarques de Girona i les del Camp de Tarragona. Ho va detallar durant la presentació de l’estudi, explicant que això és el que revelen les darreres dades d’afiliació a la Seguretat Social. La dependència del turisme i la caiguda de la producció industrial en aquestes zones, claus. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li