L’Alt Empordà, a dalt del rànquing de creació d’ocupació

0
714

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social va créixer un 5,7%, un percentatge només superat per l’Alta Ribagorça (5,9%), la Selva (6,9%) i l’Aran (11%)


La comarca de l’Alt Empordà, juntament amb la de la Selva, l’Aran i l’Alta Ribagorça, són els territoris catalans que han liderat la creació de llocs de feina a Catalunya durant aquest any. Així ho indiquen, si més no, les darreres dades publicades per l’Idescat, que assenyalen que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va créixer un 5,7% a la zona alt-empordanesa, un percentatge només superat per l’Alta Ribagorça (5,9%), la comarca selvatana (6,9%) i l’Aran (11%). A poca distància s’hi situa el Baix Empordà (4,1%), la qual cosa evidencia el pas endavant que ha fet la recuperació de la crisi de la pandèmia de la covid-19 al sector turístic de la Costa Brava.

De totes maneres, les dades d’ocupació han resultat optimistes per a totes les comarques de la demarcació gironina. Així doncs, el Gironès també ha registrat un increment considerable, en aquest cas d’un 5,1%, un percentatge seguit de la Garrotxa i la Cerdanya (totes dues amb un 4,7%), el Pla de l’Estany (3,5%) i el Ripollès (3,4%).

Per edats, el col·lectiu menors de 30 anys han augmentat molt per sobre dels altres grups d’edats. En concret, en el conjunt de Catalunya aquest fragment més jove ha augmentat un 11,5%, i la comarca alt-empordanesa és el segon lloc on més ha crescut (un 15,6%), només per darrere de l’Aran (26,4%).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li