L’Alfolí de la Sal, convertit en museu

0
1656

Per tal d’integrar la inauguraciĂł del museu en els actes de festa major, l’Ajuntament estrenarĂ  l’exposiciĂł permanent ‘L’Escala i la mar d’EmpĂşries’ el pròxim 31 d’agost, a les 19h


L’Escala ja té un nou museu municipal. L’Alfolí de la Sal serà, a partir de la festa major, que comença el pròxim 26 d’agost, el Museu de l’Escala, on s’acolliran exposicions que tindran com a eix central la vida i la història del municipi costaner. Així doncs, el que va ser un magatzem de sal i va ajudar a impulsar el desenvolupament econòmic durant el segle XVIII, serà durant aquesta festa major un dels protagonistes principals. Serà durant la celebració quan el museu, després de vuit anys d’obres de restauració, començarà a funcionar. Aquesta vegada, doncs, acollirà una primera planta en què s’explicarà la història del municipi a través de les èpoques i de les transformacions del paisatge que hi ha hagut. Aquesta exposició, instal·lada de forma permanent, s’anomenarà L’Escala i la mar d’Empúries i combinarà diferents audiovisuals amb peces originals de diferents èpoques, cedides pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, el Museu Marítim de Barcelona i diferents famílies escalenques. L’arribada de grecs i romans a les costes d’Empúries, la capitalitat del comtat d’Empúries, la fundació del nucli de l’Escala el segle XVI i fins avui dia, són alguns dels aspectes que permetrà donar a conèixer aquest espai. Per tal d’integrar la inauguració del museu en els actes de festa major, l’Ajuntament estrena d’aquesta exposició permanent el pròxim 31 d’agost, a les 19h. Una hora abans es presentarà el llibre L’Alfolí de la Sal de l’Escala, editat per l’Ajuntament de l’Escala i la llibreria Vitel·la, que explica tota la història de l’edifici.

PREGÓ DE FESTA MAJOR. Per donar el tret de sortida a les festes, el 31 d’agosti tindrà lloc el pregó de Festa Major, aquest any a càrrec del prestigiós paleontòleg Eudald Carbonell, codirector d’Atapuerca i investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Just després s’homenatjarà la celebració de la 40a edició de la Cantada d’Havaneres de l’Escala. Per cloure la jornada s’organitzarà una botifarrada i anxovada popular i el concurs de música jove i amateur D-nota.

EL PROTAGONISME DELS JOVES. En aquesta nova edició de la festa major, l’Ajuntament ha volgut fer especial atenció als joves del municipi per tal de fer-los partícips de totes les activitats que s’organitzarà entre les quals destaquen la gimcana noctura a la platja, el 3 de setembre, que anirà acompanyada d’un sopar popular a la Riba i el tobogan inflable gegant, de 100 metres de llarg, que se situarà a la baixada del carrer Enric Serra el matí del 4 de setembre. Com a novetat, a més, s’hi suma una tirolina de 170 metres que permetrà sobrevolar el mar des de la casa del Gavià a la Riba l’1 de setembre i un Holi Festival, a càrrec d’Adolescents.cat, amb Ernest Codina i Roger Carandell el 2 de setembre.

També se celebraran un any més les barraques, on enguany comptaran amb el concurs del D-Nota i els guanyadors de l’any passat. També hi seran presents el grup Festucs i l’Orquestra Maribel. A banda dels actes més juvenils, la festa major també inclourà clàssics com la Cursa d’Objectes Flotants No Identificats, el Festival Nàutic Corremulla i el Festival d’Inflables Refrescants, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li