L’alcalde de la Jonquera demana a Red ElĂ©ctrica indemnitzacions pel pas de la MAT

0
840

L’alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, creu que els ajuntaments afectats pel traçat de la MAT haurien de rebre indemnitzacions econòmiques per part de la companyia privada Red Eléctrica d’Espanya (REE) i no descarta fer accions conjuntes amb els seus homòlegs francesos per aconseguir-ho. Amb tot, Cabezas reconeix que és ‘un tema complicat i llarg’, ja que de moment només s’havia parlat de compensacions en el cas de la línia aèria. La setmana passada, Red Eléctrica va presentar la proposta de traçat pel tram interfronterer, per la qual s’opta per que la línia passi des la Jonquera fins a territori rossellonès per un túnel d’un quilòmetre de longitud paral·lel al túnel del TGV.

L’alcalde de la Jonquera, el convergent Jordi Cabezas, afirma que aquesta proposta de Red Eléctrica era un ‘mal menor’, tot i que recorda que encara no hi havia res decidit ni s’havia pres cap decisió en ferm perquè faltava fer l’estudi d’impacte mediambiental i redactar el projecte constructiu després que els ajuntaments presentessin les seves al·legacions. L’edil ha recordat que el seu municipi sempre ha defensat que es considerés tram internacional, i per tant que la MAT fos soterrada, des de Bescanó fins la frontera, tot i que finalment s’havia descartat. ‘És una altra infraestructura que passa pel territori com el TGV i l’autopista i que haurem d’aguantar també’, ha dit Jordi Cabezas. És per aquesta raó que l’alcalde no descarta fer demandes a la companyia elèctrica conjuntament amb els municipis de la part francesa afectats perquè els ajuntaments per on passi la MAT obtinguin indemnitzacions econòmiques ‘per la destrossa que fa en el territori’.

Cabezas ha explicat que aquest assumpte no s’havia tractat encara en les reunions de l’Associació de Municipis contra la Molt Alta Tensió (AMMAT) però que esperava fer-ho en les properes i que de moment només s’havia parlat de les compensacions en el cas de la línia aèria. ‘Si aquesta empresa privada té un rendiment econòmic de la línia, els ajuntaments afectats hauríem de tenir indemnitzacions econòmiques per la destrossa que es fa en el territori’, ha indicat Cabezas, tot i que ha reconegut que era un ‘tema complicat’ perquè només s’havia parlat de donar-les en el cas de la línia aèria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li