L’alcalde de la Jonquera culpa a França del llarg bloqueig de la frontera per la neu

0
766

L’alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha lamentat aquest divendres que la manca d’efectius al sud de França, des de Perpinyà fins al Voló i el Pertús, hagi mantingut tantes hores tallades per la neu tant l’autopista AP-7 com la N-II. Les dues vies s’han reobert cap a les nou del matí i han estat impracticables al trànsit de vehicles durant unes vuit hores i a la circulació de camions durant més de quinze hores. ‘Ha anat tot bé menys els francesos que, com sempre, no han actuat amb la diligència que era d’esperar. La carretera N-II i l’autopista estaven ben netes per la part catalana i fins a la frontera però d’allà per amunt estava tot ple de neu’, ha comentat amb resignació Cabezas. 

‘És cert que tenien una mica més de neu però també hi havia moltes menys màquines llevaneus i menys ganes de netejar l’autopista i la N-II’, ha criticat l’alcalde de la Jonquera, que ha assegurat que la nevada no havia estat tant excepcional com per mantenir barrada la frontera durant tant de temps. ‘La situació no era tant crítica. Fins a 25 i 30 centímetres de neu, que no era el cas, amb sal i màquines ben equipades es pot solucionar’, ha assenyalat Cabezas, que ha felicitat la bona coordinació entre Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Creu Roja. ‘Hem pogut atendre a totes les persones i camioners que ho han necessitat’, ha puntualitzat l’alcalde.

‘Molta gent ha pogut pernoctar als hotels de la població i els que no volien dormir a dintre les cabines dels camions els hem atès al poliesportiu. Hi han dormit una setantena de camioners que han gaudit d’un servei de mantes, entrepans i begudes calentes’, ha enumerat Cabezas, que calcula que aquesta nit s’han aplegat fins a 3.500 camions a la Jonquera. ‘Els aparcaments estaven pràcticament plens i a la matinada ja es varen fer aturar camions al polígon de Vilamalla per no col·lapsar l’entrada de la Jonquera’, ha assegurat l’alcalde altempordanès.

‘Vaig arribar cap a les deu de la nit a la Jonquera i ja estava tot saturat. Vaig estar una hora donant voltes amb el camió per trobar aparcament’, ha explicat Juan Antonio Martínez, un camioner d’Alacant. ‘M’he quedat a dormir a la cabina i amb paciència he esperat que es netegés de neu i es reobrís l’autopista. Ara marxaré cap a Perpinyà’, ha assenyalat Martínez. ‘Estic de sort perquè diuen que més amunt de Montpeller l’autopista encara està tallada i no es pot passar’, ha afegit el camioner. ‘La vida del camioner és una porqueria. Estem aquí tirats, a mig de la carretera’, ha renegat en Giuseppe Padis, un camioner de Nàpols.

‘A França està tot bloquejat per la neu. Em sembla que aniré a Barcelona i agafaré un vaixell que em porti cap a casa’, ha finalitzat Padis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li