L’alcalde de Figueres exigeix suprimir els passos a nivell després de l’atropellament

0
878

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha tornat a demanar a la Generalitat que solucioni el problema ferroviari que pateix la ciutat que passa per la supressió dels passos a nivell del centre, després que aquest dilluns al matí es produís el segon accident mortal registrat aquest any. Vila ha acusat a la Generalitat i més concretament al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, d’incomplir el seu compromís d’eliminar tots els passos a nivell al mig de les ciutats abans de l’estiu del 2009 i ha lamentat la mort del veí de Figueres de 87 anys atropellat per un vagó d’un tren procedent de Portbou.

Segons Vila, el Ministeri de Foment i el departament d’Obres Públiques de la Generalitat havien estat ‘negligents’ en la qüestió ferroviària de Figueres i, ‘malgrat que la ciutat ha tingut una actitud positivilista i pragmàtica i sense anar a màxims, no hem aconseguit cap solució’.

L’alcalde ha titllat de ‘vergonya’ el fet que no s’hagi desencallat el problema ferroviària ‘mes enllà’, ha dit, de la ‘retòrica del conseller Nadal’, referint-se al seu compromís de suprimir tots els passos de nivell de Catalunya al mig de les ciutat abans de l’estiu d’enguany. Per aquesta raó, ha tornat a exigir a la Generalitat la supressió dels dos que hi ha al centre de Figueres, tot i reconèixer que era competència del Ministeri de Foment culminar la solució ferroviària a la ciutat, però, ha afegit que la Generalitat ‘hi tenia molt a dir’ i que ‘estava fallant i molt’.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li