L’Ajuntament retornarà els diners dels tiquets de la zona blava als conductors

0
1704

El ple ha aprovat destinar-hi 150.000 euros, enmig de fortes crítiques de l’oposició per com s’ha gestionat l’assumpte


Després d’unes setmanes d’incertesa, ahir va entrar en funcionament la zona blava d’Empuriabrava. A diferència del que s’havia anat dient, finalment els conductors hauran de posar tiquet per aparcar a les principals avingudes de la marina, però després podran recuperar els diners. I és que l’Ajuntament bonificarà el 100% de l’import a tots els conductors.

En el cas dels abonaments, s’hauran de comprar com els altres anys i després presentar una instància al consistori per recuperar-ne el cost. I en el cas dels tiquets senzills, seran els establiments o els comerços d’Empuriabrava els qui retornaran els imports als seus clients, i després hauran de reclamar els diners a l’Ajuntament. Això sí, si hi ha alguna infracció que comporti una sanció, serà l’usuari qui se n’haurà de fer càrrec.

A principis de la setmana passada l’Ajuntament va donar a conèixer aquest sistema argumentant que «després de les negociacions amb la concessionària Empark no s’ha arribat a cap acord que satisfaci les dues parts». «Aquesta no és la fórmula que més agrada el consistori, però la negativa de la concessionària, davant les propostes fetes per arribar a un acord, ha deixat només aquesta via per tal que veïns, veïnes i visitants puguin recuperar íntegrament el cost de l’estacionament de vehicles en zona blava», argumentaven a través d’un comunicat. I afegien: «L’Ajuntament hauria preferit que aquest estiu no hi hagués zona blava al municipi, però no ha pogut acceptar, de cap manera, les condicions que li volia imposar la concessionària, que consistien a no abonar el cànon de 348.000 euros i alhora exigia percebre, per part del consistori, la quantitat de 170.000 euros».

Aquestes explicacions, però, no satisfan els regidors de l’oposició, que lamenten com s’ha gestionat l’assumpte. Dijous un ple extraordinari va aprovar una modificació de crèdits que –entre altres partides– reservava 150.000 euros per a aquests reemborsos. I els regidors que no formen part del Govern van aprofitar per formular les seves crítiques, moltes de les quals són compartides.

Des de SOM d’Empuriabrava i Castelló, Agustí Ayats va assegurar que els arguments que ha donat el Govern «no s’ajusten a la realitat», tot explicant que la concessionària sí que va presentar una oferta que l’alcalde no va voler acceptar. Tant Ayats com Samuel Menacho (Cs) i Vicenç Comas (Junts) van alertar que els comerciants no saben com hauran de procedir. I Menacho i Comas també van recordar l’opció que hi havia d’allargar un any més la concessió (que s’acaba aquesta temporada).

Per la seva banda, Jaume Moret (PSC) i Jordi Garcia (Coalició Udem-Plataforma) es van preguntar si no era més viable pagar la concessionària per extingir el contracte, i van alertar que en qualsevol cas l’Ajuntament i Empark acabaran al Contenciós perquè durant la concessió s’han incomplert diversos punts del contracte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li