L’Ajuntament recorre contra la sentència del TSJC pel Sun Village

0
1411

S’interposa un recurs de cassació perquè la resolució anul·la la qualificació donada als terrenys el 2012


 

El tema del complex Sun Village de Palau-saverdera continua sumant capítols. En el darrer ple municipal, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat interposar un recurs de cassació contra la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el cas de l’edifici Sun Village. Es tracta de la resolució que declara nul·la la qualificació urbanística que el POUM del 2012 va donar als terrenys on hi ha l’edifici, que està afectat per una sentència d’enderroc des del 2006. I és que el complex residencial es va construir en sòl d’ús estrictament hoteler i les modificacions del 2012 pretenien legalitzar una situació, que ara tampoc estaria resolta.

L’alcaldessa, Isabel M. Cortada, va explicar que la decisió de recórrer aquesta sentència es va prendre després d’escoltar les opinions favorables dels advocats de l’Ajuntament i dels advocats de les famílies afectades per la sentència d’enderroc, en una reunió on també va ser-hi present el portaveu de l’oposició del PDeCAT.

La sentència emesa pel TSJC no forma part de la causa del Sun Village pròpiament sinó que correspon a un procés paral·lel iniciat per un grup de veïns. El recurs demanava al TSJC que declarés nul tot el POUM o, subsidiàriament, només la part que afecta l’ordenació urbanística dels terrenys on hi ha el Sun Village. El TSJC rebutja la primera pretensió dels recurrents, però estima la segona. Això vol dir que aquest grup de veïns podria demanar que s’executés la sentència d’enderroc. Malgrat tot, l’advocat de la part demandant, Joaquim Oliva, ha ofert una alternativa a l’Ajuntament. Si el consistori els permet fer una urbanització amb cases unifamiliars a tocar de la carretera de Roses, estan disposats a aturar el procés. El lletrat va explicar que els seus clients creuen que el creixement urbanístic del poble s’hauria de centrar a la zona de la carretera de Roses i no a la Serra de Verdera, on l’antic govern pretenia construir un centenar d’habitatges a l’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li