L’Ajuntament provarà una cria de falcons per eradicar la plaga d’estornells i coloms

0
527

Un hivern més la plaga d’estornells provoca molèsties a diferents punts de la ciutat. Un dels llocs on cada vespre es concentren més ocells és a l’entorn del Parc Bosc, motiu pel qual arriben nombroses queixes dels veïns a l’Ajuntament. L’etern problema, agreujat aquest any per les condicions meteorològiques de fort fred que han afectat el nord i l’est d’Europa, es podria resoldre en els propers anys si funciona un experiment que ja ha tingut els seus èxits a altres ciutats.
La iniciativa la va proposar a l’Ajuntament el jove Adrià Sargatal, fill del conegut ornitòleg Jordi Sargatal. Tots dos van participar el passat mes de novembre en un congrés a la ciutat francesa d’Albi i un dels temes que es va posar damunt la taula va ser precisament la utilització de falcons pelegrins per eradicar estornells i coloms. “Allà ho han provat i els ha anat molt bé. Els falcons es mengen, precisament, les dues espècies d’aus i, per tant, són l’ocell més adequat per a foragitar-los”, explica el jove que malgrat estar estudiant quart d’ESO té clar que seguirà les passes mediambientals del seu pare.
De fet, el mateix Jordi Sargatal ha avalat la proposta que es va fer arribar fa poques setmanes a l’alcalde, Santi Vila, i que tirarà endavant el proper mes de juny. “Muntarem un niu a dalt de l’edifici on vivim, a l’avinguda Marignane, concretament a sobre de la caixa de l’ascensor, que simularà un penya-segat. A principi d’estiu és la millor època. Els donarem menjar i esperem que criïn. En pocs anys en tindrem uns quants a la ciutat, circumstància que afavorirà la reducció del nombre de coloms i la presència d’estornells”, ha explicat l’Adrià, que ja s’ha reunit en més d’una ocasió amb l’alcalde i amb els tècnics municipals per estudiar la viabilitat del projecte. La setmana vinent es farà una nova trobada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li