L’Ajuntament de Vilafant demana el menor impacte per la variant

0
746

El consistori ha fet arribar a la Diputació  de Girona una moció aprovada en el ple del setembre i també les signatures i el manifest en contra dels treballs


L’oposició al projecte de la variant de Vilafant a Borrassà té un nou capítol. En una nota, l’Ajuntament de Vilafant va anunciar que s’ha requerit a la Diputació, titular de la via, que les obres es facin amb el menor impacte ambiental possible.

El consistori ha fet arribar a l’ens provincial una moció aprovada en el ple del setembre i també les signatures i el manifest en contra dels treballs. En el requeriment s’inclou la petició d’un diagnosi ambiental prèvia, en cas de fer-se l’obra, i una anàlisi del possible impacte mediambiental. També es demana que un cop executada l’obra, es restauri i naturalitzi la llera i marges de l’espai fluvial del riu Manol. S’enderrocaria el gual existent i es faria la restauració completa dels trams de carretera fora d’ús amb la recuperació de la forma i la vegetació original mantenint i garantint els accessos a finques i connexions als camins.

També es reitera a la Diputació la voluntat de l’Ajuntament de participar en el seguiment mediambiental de les obres.

En els darrers mesos, la Diputació ha redactat i tramitat el Projecte de condicionament d’un tram de la carretera GIP-5129, de Vilafant a Borrassà, amb nou pont sobre el riu Manol. La via forma part de la xarxa local de la Diputació, que assumirà el pressupost previst 2.846.612,05 euros. Els contraris al projecte qualifiquen l’obra de «faraònica».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li