L’Ajuntament de Roses organitza el cicle Fem Memòria

0
797

L’activitat començarĂ  amb una conferència aquest dimecres a les 18 h a Ca l’Anita, «Entre el caos i la voladura controlada: la fi del règim franquista a Catalunya, 1969-1979»


L’Ajuntament de Roses ha preparat un cicle de jornades sobre memòria històrica, que servirà per repassar alguns dels fets més significatius de la història. Un projecte que vol servir, per una banda, per donar a conèixer els fets més rellevants del passat com a poble i com a societat, i per l’altra, ajudar a entendre el món present en el qual vivim.

Batejat amb el nom de Fem Memòria, començarà amb una conferència el dimecres 25 de setembre a les 18 h a Ca l’Anita, «Entre el caos i la voladura controlada: la fi del règim franquista a Catalunya, 1969-1979». Seguirà amb una segona conferència: «La fi d’una dictadura. La dissolució de les estructures de poder franquistes a Roses (1969-1979)», que es portarà a terme el dimecres 2 d’octubre a les 19.30 h a Ca l’Anita, i es tancarà amb la taula rodona «La Junta Gestora de Roses i l’arribada de la democràcia», que es farà el dijous 10 d’octubre a les 19.30 h, també a Ca l’Anita. Aquest cicle de jornades coincideix amb el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics, motiu pel qual els actes organitzats s’enfoquen a recordar com va ser el pas de les institucions franquistes a les primeres eleccions, amb especial èmfasi en la comissió gestora de veïns que va pilotar l’Ajuntament entre el 1978 i el 1979.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li