L’Ajuntament de Figueres dóna suport a la consulta amb l’abstenció ‘cínica’ del PSC

0
552

El ple ordinari d’ahir al vespre va acordar “donar suport i facilitar” la consulta popular que la comissió Alt Empordà Decideix! vol convocar en els propers mesos a Figueres amb l’objectiu de demanar als ciutadans si estan d’acord amb la independència de Catalunya. La moció va ser presentada per CiU, ERC i ICV -només la van votar els 13 regidors de les dues primeres formacions perquè el representant ecosocialista era fora de la ciutat- i va rebre l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.
Més d’una cinquantena de persones van assistir al ple, exhibint uns cartells amb el lema “Volem decidir. Hi tenim dret”. En acabar el debat, l’alcalde Santi Vila es va felicitar de l’aprovació de la moció, però va recordar als organitzadors que “les coses s’han de fer ben fetes. El pitjor favor que podríem fer és que tot plegat fos una caricatura del nostre compromís nacional”.
El moment més sorprenent en les intervencions dels portaveus municipals es va produir quan el tinent d’alcalde Pere Casellas assenyalà que “el PSC no ha estat convidat a donar suport a la moció. La instrumentalitzen CiU, ERC i ICV. Per tant, si no ens hi volen, poca cosa tenim a dir”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li