L’Aigua de Vilajuïga interessa a Dubai

0
2119

L’empresa, fundada l’any 1904, ha abaixat la persiana per motius econòmics, una decisió que ja ha provocat l’interès d’empreses i particulars per tal de conèixer la seva situació i valorar l’opció d’un hipotètic relleu 


“A Vilajuïga hi ha unes aigües magnífiques, considerades per al ronyó com les millors d’Europa. Podria fonamentar la qualitat de les aigües de Vilajuïga amb testimonis de persones que he trobat viatjant pel món, en els llocs més impensats. Eren molt conegudes a Europa. Poden trobar-se als vagons-restaurants de les grans companyies del continent.”

Així s’explicava el cèlebre escriptor Josep Pla a l’obra Viatge a la Catalunya Vella, llibre on relatava les propietats d’una aigua que, almenys en la seva vessant embotellada i comercial, ha deixat de rajar. La setmana passada, l’empresa Aigua de Vilajuïga, fundada l’any 1904, va abaixar la persiana per motius econòmics i va anunciar, després de tancar la distribució des de dilluns, que durant les promeres setmanes només es dedicarà a recollir els envasos retornables amb els quals s’embotellava l’aigua.

Coneguda per les seves virtuts medicinals i per ser venerada per Salvador Dalí, el futur tancament de l’Aigua de Vilajuïga era un secret a veus. En aquest sentit, des de l’empresa assenyalen que ja fa temps que buscaven un comprador que es posés al capdavant de l’empresa, tot i que mai van tenir sort en la recerca.

El context, però, va canviar radicalment després que la companyia fes pública la seva delicada situació. Tant és així que durant la setmana passada el telèfon no va deixar de sonar amb trucades de particulars, distribuïdors i grups de capital ric que s’interessaven per la situació. Durant aquestes converses, la majoria efectuades amb contactes de Catalunya i Espanya, també es va parlar amb un intermediari de Dubai, que va trucar divendres passat.

TRISTESA AL POBLE. Trobar un relleu al capdavant de la companyia és ara la gran esperança. Així ho va apuntar la setmana passada l’alcaldessa del municipi, Joana Cobo, que més enllà de subratllar que l’aigua segueix brollant amb unes qualitats “excel·lents” va lamentar el tancament: “Es tracta d’una mala notícia perquè es perd la possibilitat de continuar comercialitzant una aigua mineral molt reconeguda arreu. Se’ns apaga un símbol amb el qual hem conviscut tota la vida”.

L’actual context suposa un punt i a part a una trajectòria que es va gestar ara fa més de 110 anys per sis famílies empordaneses, un inici que va tenir lloc després que les aigües d’aquesta deu, que neix al peu de la serra de Verdera al massís del cap de Creus, obtinguessin la declaració minero-medicinal i d’utilitat pública.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li