L’Ag√®ncia Catalana del Consum inspecciona els etiquetatges a Figueres

0
481

L’Agència Catalana del Consum (ACC) comença aquesta setmana una campanya d’inspecció de l’etiquetatge de productes frescos a la zona de Figueres en col·laboració amb inspectors de consum francesos. L’acció s’emmarca en la campanya que l’ACC ha començat aquest any per tal de revisar i regular l’etiquetatge d’aquest tipus de productes frescos al territori català. Tant a França com a Catalunya, és obligatori que tots els productes estiguin identificats, que es digui d’on vénen i que se n’indiqui el preu per unitat de mesura. Està previst que al llarg d’aquest any augmenti la col·laboració entre l’ACC i el Departament de la Competència, el Consum i la Repressió dels Fraus francès (DGCCRF).

Tots els productes frescos han d’estar correctament etiquetat independentment de si es venen en grans superfícies com en petits establiments i de si es presenten envasats o sense envasar. Dilluns passat, l’ACC i l’òrgan francès equivalent van començar una acció conjunta per tal d’assegurar-se que l’etiquetatge de la carn de boví, del peix, la fruita i les hortalisses de la zona de Figueres és correcte.

Les dues agències tenen previst incrementar les col·laboracions al llarg d’aquest any. En concret, la propera tardor actuaran conjuntament per tal de controlar la seguretat de les joguines. Tant l’ACC com el Departament de la Competència, el Consum i la Repressió dels Fraus francès volen mantenir aquesta col·laboració i assegurar un nivell homogeni de seguretat i compliment de les normes de consum tant a Catalunya com a França.

Aquest no és el primer cop que l’ACC i el Departament francès col·laboren. De fet, entre el gener i el març del 2008 ja van dur a terme una campanya per controlar les condicions de venda, lloguer i reparacions de material d’esquí. En aquest cas, la campanya es va fer a les botigues de les estacions de Font Romeu i Les Angles a França i Vallter 2000 i La Molina a Catalunya. També a l’estiu del 2007, catalans i francesos van comprovar la seguretat dels articles de platja que es venien a la costa de la Catalunya Nord i de la zona costanera de Roses.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li