L’Adepaf, nucli de la lliga de veterans

0
781

Fins ara s’entrenaven de forma regular i participaven en diferents amistosos, però sempre de forma no oficial. Els veterans del CB Adepaf Figueres són un dels col·lectius d’exjugadors més actiu de la demarcació gironina, una actitud que els ha portat a liderar una futura lligueta provincial que té el vistiplau de la Federació i que s’iniciarà a partir del gener.
El primer pas per oficialitzar aquest projecte va ser el de constatar les impressions de la resta d’entitats basquetbolístiques de la zona, una recerca que es va traduir en mitja dotzena de clubs interessats en el projecte. Les perspectives, optimistes, es van acabar de llimar després de parlar amb la Federació, que va mostrar la seva conformitat amb la idea i va convocar dimecres passat una reunió oberta a tots els clubs de la província que va comptar amb la presència de quatre clubs masculins –el mateix Adepaf, el CB Torroella, el CB Vilablareix i el CB Farners– i un club femení –el CB Sarrià de Ter–, tot i que la proposta ha generat interès a altres conjunts que no van poder assistir a la trobada. “Les sensacions són molt positives, la gent està molt interessada. La Federació ens va dir que si aquest any aconseguim iniciar unes lliguetes preliminars de cara a la següent temporada el projecte pot agafar molta empenta i s’hi pot afegir més gent”, explica el president de l’Adepaf, Oriol Rabert.
Amb aquest format de lligueta la competició arrencarà motors el proper gener i fins al mes de maig o juny, moment en el qual tindrà lloc una jornada final amb tots els equips participants que podria ser un play-off o una simple trobada entre conjunts. “La idea és anar creixent de mica en mica, començar amb un projecte que es pugui controlar aquesta temporada i a partir d’aquí anar observant la resposta dels clubs”, assenyala Rabert.
De moment, la lliga masculina serà una realitat al cent per cent amb almenys quatre equips participants, els assistents a la reunió, tot i que se n’hi podrien afegir alguns d’altres abans de l’inici de la competició. Per la seva banda, la lliga femenina, tot i que hi ha menys equips veterans que es van trobant regularment, també ha rebut l’acceptació de diversos conjunts i probablement es tirarà endavant.
Una de les característiques més destacades de la iniciativa és la seva flexibilitat: es faria un partit al mes amb data oberta acordada entre els equips –a Figueres, per exemple, els encontres es jugarien els dimarts a les nou del vespre– i les fitxes són il·limitades, tot i que només hi poden haver dos integrants d’entre 35 i 40 anys d’edat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li