L’Acustiqueta estudia obrir el festival a noves seus de cara a pròximes edicions

0
803

 Mentre Figueres es prepara per rebre la 15a edició del festival Acústica, que comença aquest dijous, Xavi Pascual, el director, va explicar dimecres passat que l’Acustiqueta, la programació familiar del certamen, planteja obrir-se a noves seus més enllà de Figueres de cara a pròximes edicions, davant la possibilitat de perdre les ajudes públiques que rebia fins ara de l’Ajuntament del municipi. De fet, aquest futur incert ja el va denunciar Pascual el mes de juny, amb vista a la finalització del conveni de quatre anys que té la promotora Promo Arts Music amb l’Ajuntament de Figueres per organitzar els dos festivals amb el suport econòmic del consistori i la incertesa sobre l’aplicació de la nova convocatòria pública d’ajuts que l’Ajuntament preveu tirar endavant per als “festivals estratègics”.
Però malgrat aquestes incerteses, per a aquesta cinquena edició, l’Acustiqueta ha preparat una programació contundent, encapçalada per l’espectacle inèdit PP, del cantautor Albert Pla, que hi farà el pallasso, i Tortell Poltrona, que hi cantarà. “Ningú portaria els nens a un espectacle d’Albert Pla, ni els adults vindrien als meus, però l’objectiu d’això no és que no vingui ningú, sinó que pugui venir tothom”, va explicar Tortell Poltrona, en referència a l’espectacle familiar, que tindrà uns 70 minuts de durada i que girarà al voltant del món oníric sorgit a partir de la lletra i la música del tema Somiatruites, composat per Pla i Pascal Comelade.
L’Acustiqueta s’ha convertit en el festival familiar de Catalunya amb més poder de convocatòria de públic, va assegurar Pascual: l’any passat hi van passar 30.000 espectadors, i s’espera un èxit similar per a aquesta edició, que se celebrarà del 2 al 4 de setembre.
El festival aixecarà el teló amb un altre espectacle de luxe, protagonitzat per Lluís Gavaldà, líder dels Pets, i el grup Trau, que presentaran a la Rambla l’espectacle gratuït de versions de pop Jugant amb els Clàssics, amb la col·laboració especial de la Coral Infantil del Col·legi Sant Pau.
Però un dels espectacles més multitudinaris serà, segons Pascual, el de dissabte, en què s’espera que l’aforament de fins a 8.000 espectadors de la Rambla “es quedi petit” a partir de les 7 de la tarda per acollir Macedònia, en una actuació especial perquè és una de les últimes d’aquesta generació del grup infantil a les comarques gironines.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li