L’Acústica s’enforteix en la franja dels 100.000 espectadors malgrat el mal temps

0
1313

Torna a repetir les xifres de l’edició de l’any passat i consolida la condició de ‘gran aparador de la música catalana del país’


 

El festival Acústica s’ha acomiadat aquest diumenge de Figueres repetint les xifres de l’èxit de l’any passat i refermant-se en la barrera dels 100.000 espectadors, en la qual, no hi ha cap dubte que se sent còmode. Malgrat un clima que ha fet pensar que ja havia arribat la tardor, la setzena edició del festival ha revalidat la seva condició de gran aparador de la música catalana del país, que ha unit en un mateix escenari grans noms del pop i el rock català contemporani com Txarango, Els Amics de les Arts, Blaumut, la Iaia, Gossos o Manel.

ÀNGEL REYNAL

Precisament Txarango i el binomi format per Manel i Els Amics de les Arts, que van actuar dissabte sobre el mateix escenari, un rere l’altre, van ser els concerts que van tenir més afluència de públic del festival, a la Rambla. Però també van ser multitudinàries les actuacions, a la plaça Catalunya, de C-Tangana i Bad Gyal, que van reunir milers de joves, i el de l’extremenya Bebe, dissabte.

De fet, aquesta també ha estat l’edició de les cares noves: els artistes que visitaven per primera vegada el festival, més del 50%, amb noms com Zoo, C. Tangana, Rosalía & Refree, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ramon Mirabet, Bad Gyal, Pavvla, o Morena! han confirmat que l’escena catalana es regenera i que, a més, arrossega gran quantitat de nou públic jove, que assegura el futur del certamen tant en l’àmbit artístic com d’assistència.

UNA EDICIÓ “COMPLICADA”. Tot plegat, en una 16a edició marcada pels entrebancs que han hagut de superar els organitzadors, com l’impacte dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que ha obligat a reforçar les mesures de seguretat, amb 90 efectius en total, més l’empresa privada del festival, o el clima advers. Malgrat que el temps no ha acompanyat _dijous, el concert de Rosalía & Refree que s’havia de fer als jardins del Consell Comarcal es va haver de traslladar al teatre El Jardí a causa de la pluja_ , l’assistència d’espectadors s’ha mantingut. En aquest sentit, Xavi Pascual, director del festival, s’ha mostrat “molt satisfet” per la confiança que els ha fet, de nou, el públic.

Nous escenaris. Una de les preocupacions de l’organització del festival aquest any ha estat fer més accessibles els concerts. Per això en aquesta edició s’ha afegit a la programació l’escenari de la plaça de la Palmera. “Volíem esponjar el públic perquè fos més còmode anar als concerts i això ho hem aconseguit. De fet, aquesta era una demanda dels mateixos espectadors”, ha explicat Pascual, que també ha destacat que la zona dedicada als Food Trucks ha funcionat molt bé, igual que les altres activitats paral·leles com la Fira del Disc de col·leccionista. “Hem aconseguit que fins i tot els que no han assistit a cap concert hagin pogut gaudir d’un festival de nassos”, ha afegit.

ÈXIT DE L’ACUSTIQUETA. Per la seva banda, el festival Acustiqueta ha vist en aquesta edició com tornava a propiciar que la franja diürna de l’Acústica fos una de les de màxima afluència, en convocar públic d’arreu del país i de totes les edats, disposat a viure en família el seu primer festival. L’Acustiqueta s’ha tornat a erigir, per tant, com el festival per a famílies amb més afluència del país, amb les actuacions aplaudides de Dàmaris Gelabert, que ha omplert a vessar l’escenari principal; Llibert Fortuny, que ha sorprès amb el seu espectacle didàctic i participatiu, i Gossos, que han guanyat nous adeptes gràcies a la seva descàrrega de rock.

ÀNGEL REYNAL

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li