L’Acústica bat rècords i porta més de 100.000 persones al cor de Figueres

0
1020

Del 31 d’agost al 2 de setembre, els organitzadors calculen que 108.000 persones van assistir als concerts, un 8% més que el 2017


 

Encara queden dies per canviar d’estació, però, amb l’Acústica, ja s’ha acabat la temporada dels nombrosos festivals d’estiu a l’Alt Empordà. I el certamen de Figueres ha acomiadat la seva dissetena edició amb un llistó molt alt. S’ha superat, per primera vegada, els 100.000 espectadors, durant quatre dies i amb una quarantena de concerts, de músics consolidats i veus emergents, distribuïts en vuit escenaris al cor de la ciutat. Els organitzadors de Promo Arts Music consideren l’Acústica 2018 com «la millor de la història». En total, calculen que han assistit al festival 108.000 persones, un 8% més que l’any passat.

A més, la valoració de l’obertura de l’escenari de la Rambla la nit de dijous, que no s’havia fet mai, ha estat també positiva: el concert de la Raíz va emplenar el passeig. L’assistència d’aquest dia acostumava ser la més fluixa, però enguany el nombre de persones s’han equiparat a les de divendres o dissabte.

«L’aposta sense complexos pels artistes del país i la responsabilitat de ser el festival estratègic de pop-rock de Catalunya […] demostren que es pot dur a terme un festival d’èxit amb una programació amb el 90% d’artistes catalans» assenyalen els organitzadors.

En aquest sentit, el director del festival, Xavi Pascual, reconeix, en declaracions a l’ACN, que «crear un esdeveniment que durant disset edicions creixi és molt complicat» i detalla que «arribaran a la majoria d’edat pletòrics». I, segons Pascual, ja han començat a treballar-hi.

‘LES NITS NO MOREN MAI’. Aquesta tonada, una versió d’Avicii, la interpretaven, animats, els Doctor Prats la nit de dissabte. I l’Acústica deixa altres moments que seran recordats pels assistents: com el d’una Rambla orgullosíssima cantant L’Empordà dels Sopa de Cabra amb els valencians de La Raíz; el públic fidel dels Mishima tornant a escoltar, fil per randa, l’àlbum Set tota la vida; la irrupció en escena de l’exconcursant d’Operación Triunfo amb el tema Insurrección de l’Último de la Fila, la nit després que toqués Quimi Portet, un dels membres de la desapareguda banda; o la imatge d’Albert Pla, vestit amb una túnica sense mànigues i amb un discurs d’allò més antimonàrquic, que va dir adeu al públic acompanyat, sense previ avís, d’Alfred García amb Bona nit (o Juerga Catalana). Van ser els incansables Di-Versiones que van abaixar de nou el teló, diumenge. Qui sap si ho faran també a la divuitena edició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li