L’ACA posa un excel·lent a totes les zones de bany de la comarca

0
1132

A l’Alt Empordà s’han analitzat 34 zones: 33 platges de nou municipis i l’embassament de Darnius-Boadella


 

Els mostrejos que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va fer el passat 2 de juliol a 34 zones de bany de l’Alt Empordà van evidenciar que absolutament tots tenen una qualitat sanitària excel·lent. Aquests resultats, afavorits per la bonança meteorològica i per l’absència de pluges, són molt similars als registrats en l’anterior mostreig de la temporada, fet entre el 18 i el 19 de juny.

En els controls analítics del Programa de vigilància i informació de la qualitat de les aigües de bany, s’examina periòdicament la qualitat microbiològica de l’aigua i s’avalua la presència dels indicadors microbiològics Escherichia coli i enterococs intestinals, que permeten saber si hi pot haver contaminació fecal a l’aigua. En el cas de l’Alt Empordà, però, tots els resultats han sortit negatius.

A part de l’embassament de Darnius-Boadella (que com a zona de bany interior s’ha analitzat per primer cop), s’han pres mostres d’una platja de Portbou, dues de Colera, quatre de Llançà, quatre del Port de la Selva, tres de Cadaqués, set de Roses, quatre del terme municipal de Castelló d’Empúries, tres de Sant Pere Pescador i cinc de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li