L’ABS de l’Escala ja disposa de dos referents de benestar emocional

0
518

Des del mes de desembre, la psicòloga clínica Sylvia Miàs i el treballador social Jose González hi desenvolupen tasques de promoció i prevenció en salut emocional


La Regió Sanitària de Girona ha incorporat els primers referents de benestar emocional per millorar l’abordatge del patiment psicològic. Es tracta de 24 professionals vinculats a l’atenció primària i centrats en la prevenció del malestar emocional a través del treball en xarxa i comunitari. Desenvolupen les seves tasques en 30 equips d’atenció primària, un dels quals és el de l’Escala.

Des del mes de desembre, la psicòloga clínica Sylvia Miàs i el treballador social Jose González hi desenvolupen tasques de promoció i prevenció en salut emocional, adreçades als col·lectius que més ho necessiten: població infantil, adolescents i joves, persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental, solitud no volguda, situació d’atur o que han patit altres esdeveniments vitals estressants, gent gran, usuaris de residències o víctimes de violència domèstica.

L’objectiu és reforçar els equips assistencials per optimitzar la coordinació amb la resta d’agents comunitaris (salut pública, ens locals, teixit associatiu, institucions, farmàcies, etc.). D’aquesta manera, es pot treballar conjuntament l’abordatge del malestar emocional i els factors de risc de problemes de salut mental.

El programa s’inicia a l’atenció primària perquè és el servei de salut més proper a la població i des d’on ja es disposa de criteris específics que permeten un abordatge clau del benestar emocional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li