L’ABS de l’Escala disposa de 1.750 dosis

0
1086

N’hi ha dos tipus, el Chiroflu i el Chiromas: el primer Ă©s per a nadons de mĂ©s de 6 mesos i es pot administrar a totes les persones incloses dins dels grups de risc; l’altre Ă©s un preparat per a usuaris majors de 65 anys que tinguin factors de risc


Des de la setmana passada estĂ  en marxa la campanya de vacunaciĂł per combatre la grip. La FundaciĂł Salut EmpordĂ  (FSE), que gestiona l’àrea bĂ sica de salut (ABS) de l’Escala, compta enguany amb 1.750 dosis de la vacuna. N’hi ha dos tipus, el Chiroflu i el Chiromas. El primer Ă©s per a nadons de mĂ©s de 6 mesos i es pot administrar a totes les persones incloses dins dels grups de risc. L’altre Ă©s un preparat per a usuaris majors de 65 anys que tinguin factors de risc.

La campanya va dirigida a majors de 65 anys i a persones amb alguna malaltia que poden patir complicacions si agafen la grip; a embarassades i als col·lectius professionals que poden transmetre la grip. Aquest any també es recomana vacunar els nadons que han tingut prematuritat alta.

Els grups de risc s’han de vacunar cada any i l’ideal Ă©s fer-ho entre novembre i desembre. La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts que no poden produir mai la malaltia, nomĂ©s molĂšsties locals lleus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li