La vuitena edició del FASTT suma dues noves seus: Ordis i Vilanant

0
1060

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà tindrà teatre de text, monòlegs, dansa i un espectacle itinerant


Tres-cents setanta-un habitants en 8 kilòmetres quadrats. Aquesta és la densitat de població d’Ordis. Un dels centenars de micropobles de Catalunya, i un dels vuit municipis que participen en la vuitena edició del FASTT. El festival d’arts escèniques de l’Empordà que se celebrarà del 7 al 17 de juliol, i que un any més augmenta el nombre de seus: «tenim dues noves incorporacions. Estem molt contentes d’anar creixent. Més municipis, més programació i més opcions d’oferir formats diferents», ha explicat la directora del Festival FASTT, Rebecca Alabert, a la presentació celebrada ahir al migdia a Ordis. Un acte que va comptar amb un ampli ventall de representants tant de l’organització i els micropobles col·laboradors com de les institucions que hi donen suport. Totes les intervencions van coincidir a reafirmar la importància d’un festival com el FASTT, capaç de descentralitzar la cultura i acostar-la a municipis que difícilment hi tenen accés.

El festival, però, també serveix com a «excusa, per veure i visitar pobles veïns. Tant de bo hi hagués més FASTT per tot Catalunya», ha apuntat l’alcaldessa d’Ordis, Anna Torrentà. Una idea en la qual ha coincidit el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que ha qualificat el FASTT com a «moviment capdavanter» i l’ha posat com a exemple de «la importància del treball en xarxa, tan necessari entre els micropobles».

LA PROGRAMACIÓ. Una de les característiques del cartell d’enguany és la gran varietat de propostes escèniques que ofereix. Propostes amb teatre de text amb l’obra El bon policia (8 de juliol a Siurana), el monòleg Hamlet 0.1, la Stand-up Tragedy (14 de juliol a Sant Mori), on Enric Cambray interpel·larà directament el públic, el clown de Maite Guevara amb el seu ¡Qué buen día! (10 de juliol a Palau de Santa Eulàlia), l’espectacle de circ Àvol (7 de juliol a Garrigàs), a càrrec de la companyia mallorquina Circ Bover, el show d’estil vedette Parné (9 de juliol a Ordis), dirigit i interpretat per Glòria Ribera, la tragicòmica història de Kilòmetres (16 de juliol a Vilamacolum), la dansa de Vespre de swing (17 de juliol a Vilanant), on es fusionen els estils de dues companyies, The Dawn Beat i la Cia Mar Gómez, i un dels espectacles més difícils d’encasellar: Paraules que trenquen ossos (15 de juliol a Vilaür), un show en ruta limitat a 25 espectadors a qui s’entregarà un mòbil amb el qual podran interactuar.

Cada espectacle obrirà portes dues hores abans i comptarà amb servei de restauració. Una altra de les novetats d’aquest any és la reducció del preu de les entrades en un 30%, un fet que ajudarà a fer «la cultura més accessible», apunta Llambert. Les localitats dels espectacles es poden trobar al web del festival, www.fastemporda.cat.

MICROPOBLES A ESCENA. Un any més i amb la intenció d’incentivar la participació ciutadana, el FASTT impulsa el taller «Micropobles a escena». L’activitat consistirà en un taller d’arts performatives a l’espai públic tenint en compte el treball de l’espai i del propi cos, així com l’observació imaginativa dels diferents pobles. És un taller fet íntegrament al carrer, obert a tothom, on per participar-hi només cal inscriure’s a través de la pàgina web del FASTT.

La proposta serà dinamitzada pel col·lectiu escènic Eléctrico 28 i el resultat final es podrà veure el 17 de juliol a Vilanant (a les 12 h i a les 18 h a la plaça Major), en el tancament de l’edició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li