La via del tren frenarà els usuaris del complex de la plaça de braus de Figueres

0
1229

La desaparició de la via del tren pel centre de Figueres tindrà ‘incidències’ positives en el nombre d’usuaris potencials del futur complex esportiu que s’ubicarà a la plaça de braus. Així ho indica l’estudi de viabilitat econòmica redactat per l’empresa H2O Sports sobre el projecte de transformar la plaça de braus en el segon equipament esportiu de la ciutat amb piscines, saunes, gimnasos, sales esportives i una cafeteria-restaurant. Segons el calendari municipal, el juny es licitaran les obres, -8.150.686 euros-, que podrien començar el setembre del 2010. La previsió és inaugurar el complex el març del 2012. 

L’estudi de viabilitat, presentat aquest dijous per l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el gerent de l’Ajuntament, Xavier Ludevid, reconeix que la presència de la via del tren al seu pas pel centre de la ciutat era una variable que no ajudava a calcular els potencials usuaris del complex esportiu. En aquest sentit, Vila ha explicat que la via del tren produïa un ‘efecte barrera’ que perjudicava a la plaça de braus i a d’altres instal·lacions, per això es contempla la seva desaparició en un futur com una oportunitat ‘positiva’ per tal d’augmentar el nombre de potencials usuaris. Amb tot, l’estudi destaca que pel creixement demogràfic dels darrers anys i la previsió dels propers feia que aquest complex esportiu fos un equipament necessari, ja que la demanda estava garantida. Així, es preveu que en una primera fase tingui 3.500 usuaris procedents de Figueres i de la seva àrea d’influència, – Vilafant, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilamalla, El Far d’Empordà, Vila-sacra, Vilabertran, Peralada, Cabanes, Llers i Avinyonet de Puigventós-, i en una segons fase, 5.000 usuaris.

La seva construcció es faria també en dues fases i el projecte preveu una àrea de gimnàs de 1130 m2 amb sales de musculació i de spining, vestidors; una sala d’aigües de 883,5 m2 tancada per una semicircumferència de vidre de que inclou un jacuzzi, saunes i banys de vapors; i un restaurant. La segona fase d’ampliació es faria, previsiblement, a partir del setè any.

La inversió global seria de 8.150.686 euros i inclouria tant la rehabilitació i reforma de la plaça de braus com de la construcció de l’equipament. Aquestes obres anirien a càrrec de l’empresa guanyadora del concurs però a l’estudi econòmic i financer s’han establert unes hipòtesis que garanteixen que el futur adjudicatari pugui afrontar la totalitat de la inversió. Per una part, la concessió serà per 40 anys; l’import del cànon que hauria de satisfer l’adjudicatari es calcularia aplicant un percentatge sobre la facturació que serà variable a l’alça en funció de la facturació; carència del cànon concessional durant 15 anys per facilitar la recuperació de la inversió de l’adjudicatari i s’estableix un seguit de tarifes que oscil·len els 50 i 119 euros la inscripció segons la edat de l’usuari.Pel que fa el programa d’activitats i la previsió d’usuaris, s’ha comptabilitzat 10.993 usos setmanals, entre les piscines i els gimnasos. En natació lliure s’han calculat 2.944 usos setmanals.

Segons el calendari, el pròxim abril s’aprovaria inicialment l’avantprojecte; al juny es licitarien les obres; el novembre s’adjudicaria la concessió; el febrer del 2010, es faria la sol·licitud de llicències, que s’atorgarien al maig de l’any vinent, i el setembre del 2010 començarien les obres amb un termini d’execució de divuit mesos.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li