La veu dels pensionistes, a Figueres

0
1860

Es crea oficialment el col·lectiu de jubilats i pensionistes a la ciutat, que té vocació comarcal, segons els impulsors


 

Els jubilats i els pensionistes van fer sentir la seva veu dissabte en la jornada de mobilitzacions convocada a l’àmbit de l’Estat per reclamar «pensions dignes». En el cas de Figueres, la representació va ser significativa. Desenes de persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament convocades pel recentment creat col·lectiu de jubilats i pensionistes de la ciutat.

El portaveu de la plataforma, Alfons Romero, explica que s’han començat a organitzar però que «tot va començar de manera espontània per les accions d’un parell o tres de jubilades que van començar a denunciar la situació des de Figueres». A partir d’aquell moment es van començar a organitzar trobades i cada cop s’hi han anat afegint més persones. Ara es convoquen reunions un cop a la setmana per valorar les accions i organitzar-ne de noves. Romero explica: «Volem anar un xic més enllà, hi ha vocació de fer un moviment comarcal i anar participant en diàlegs amb casals de la comarca, també es farà feina per barris de Figueres». La plataforma vol posar el seu granet de sorra en l’estructura de protesta a escala estatal però també hi ha voluntat d’implicar-se a fons «amb coses que afecten els jubilats i pensionistes de Catalunya». De la mateixa manera el col·lectiu «estarà amatent a les ordenances fiscals figuerenques i a diverses qüestions sobre la fiscalitat dels jubilats, i en concret de la franja més baixa del col·lectiu».

La guspira que ha encès les protestes ha estat la intenció del govern de Mariano Rajoy d’apujar les pensions un 0,25%. Pels afectats és insuficient i denuncien que des de fa 10 anys no han rebut el que els pertoca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li