La vacunació comença pels Arcs

0
710

El primer vacunat de l’Alt Empordà va ser en Santiago Castelló Salas, de 79 anys, a la imatge


La campanya de vacunació de la Covid-19 ja ha arribat a l’Alt Empordà. Tal com va avançar HORA NOVA, la setmana passada el Departament de Salut va donar el tret de sortida, i ho va fer començant per la residència geriàtrica Els Arcs de Figueres. Les vacunes hi van arribar cap a dos quarts de deu del matí de dimarts, i en total s’hi van administrar 110 dosis: 65 a residents (d’un total de 68) i 45 a treballadors (d’una plantilla de 60). Uns pacients que d’aquí a 21 dies rebran la segona injecció.

El primer vacunat de l’Alt Empordà va ser en Santiago Castelló Salas, de 79 anys. Un resident que es va mostrar convençut que l’arribada de la vacuna és «un gran pas per a la humanitat», i que qualsevol ajuda «és benvinguda».

Poc després el va seguir el primer treballador del centre en rebre la injecció, Emeri March Paniza, auxiliar de geriatria, que va assegurar: «No havia viscut mai una situació com aquesta en els 25 anys que porto treballant a la residència els Arcs.» Explicava que ha viscut els últims mesos amb «incertesa» i «nerviosisme», i que el volum de feina ha augmentat.

Un equip integrat per sis professionals va ser l’encarregat d’administrar les dosis als Arcs. Per a la priorització dels centres se segueix un criteri principal: són centres verds; és a dir, sense cap cas de Covid-19. La directora de la residència figuerenca, Maleni Cisneros, explica que durant la primera onada no van tenir cap contagi, fins aquesta tardor, quan van detectar alguns positius, però ara tornen a ser centre verd. La campanya de vacunació es va estendre fa dues setmanes a la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i la setmana passada se’n van injectar 3.325 més entre residències de gent gran i personal sanitari.

El gerent territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, admet que el desplegament de la campanya de vacunes suposa un «repte logístic». Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats per 40 infermeres i 12 administratius en total, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li