La Unitat de Subaguts ha atès més de 150 pacients crònics

0
1391

L’estada mitjana d’un pacient a la unitat de l’Hospital de Figueres és de 7,5 dies


La Unitat de Subaguts de l’Hospital de Figueres ha atès més de 150 ingressos de pacients des de la seva posada en funcionament a l’octubre. El servei treballa per millorar la salut d’aquests pacients, disminuir-ne els reingressos, evitar llargues estades i les conseqüències derivades d’una llarga hospitalització.

Les actuacions es fan a través d’un equip interdisciplinari format per un metge amb capacitació en geriatria, infermera d’enllaç, auxiliar d’infermeria, treballadora social i fisioterapeuta. Si el cas ho requereix també pot intervenir un terapeuta ocupacional, un neuropsicòleg, un logopeda i un dietista.

L’estada mitjana d’un pacient a la unitat és de 7,5 dies. Més de la meitat dels ingressos estan motivats per problemes respiratoris, mentre que la segona causa més freqüent és l’afectació cardíaca i la tercera té relació amb patologies de l’aparell urinari. Gairebé tots els casos han ingressat per Urgències. Actualment es treballa perquè els metges d’atenció primària puguin sol·licitar l’ingrés del pacient a la unitat directament. L’àrea de Subaguts té vuit llits, en tres habitacions dobles i dues individuals. L’objectiu és millorar l’atenció a les persones amb malalties cròniques complexes i afavorir un sistema sanitari més eficient. S’evita la duplicitat de proves i destina més recursos a tractaments multidimensionals pel propi pacient.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li