La Unió es penja la Medalla d’Or

0
1495

El club blanc-i-blau va culminar dissabte els actes del seu centenari (1919-2019)


 

Coincidint amb el dia exacte dels cent anys d’història de la Unió Esportiva Figueres, el Teatre Municipal el Jardí va bategar dissabte a la nit sang blanc-i-blava. Un sentiment unionista, aquest, que es va veure traduït de manera gradual, des d’octogenaris amb el seu carnet de soci ben guardat a la butxaca fins a joves valors del planter. I tot plegat, per assistir al colofó dels actes dels cent anys: el lliurament de la Medalla d’Or de la ciutat al club.

Amb la sala gairebé plena, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va recordar la seva trajectòria com a jugador i directiu del club i va reclamar «unitat» per encarar el futur: «Unitat amb la gent, amb la ciutat i amb les seves institucions». «Aquesta Medalla d’Or és completament merescuda», va afegir el batlle.

Abans de l’entrega del guardó, es va fer un reconeixement a tots els expresidents encara presents: Pere Giró, Antoni Pagès, Emili Bach, Albert Domínguez, Pere Aguado i José Antonio Revilla. Un d’ells, Pagès, va aprofitar l’esdeveniment per lliurar dues obres commemoratives: un quadre obra de l’artista Antonio Federico i una fotografia històrica signada per Salvador Dalí.

Durant l’acte també hi va haver música, la que van oferir els músics del Casino Menestral sota la batuta de Josep Maria Surrell, el creador de l’himne, i que també va comptar amb la participació de la coral de l’escola Sant Pau. Aquesta melodia va servir de preludi per a l’entrega de la Medalla d’Or a la Unió, que contextualitzava l’acte de cloenda del centenari.

EL MISSATGE DE BARDALET. El president Narcís Bardalet, emocionat, va reconèixer que el de dissabte era «un dia molt especial». Bona part del seu discurs es va basar a lloar la tasca d’unionistes de raça, com el president de la Comissió del Centenari, Carles Lloveras, tot i que també va recordar els eixos que han de liderar el projecte durant els pròxims 6 anys: el rigor econòmic, l’aposta pel futbol base, la feminització de l’entitat i la germanor amb els clubs empordanesos. Tot i això, el moment més intens es va viure al final, quan Bardalet, fora de guió, va fer pujar un grup de vailets del futbol base per demanar-los que mantinguin viva l’essència del club.

EMPAT DEL PRIMER EQUIP. La cloenda del centenari no va venir acompanyada d’un triomf del primer equip, que va empatar a casa contra el Sants (1-1).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li