La Truiteria s’acomiada de la ciutat

0
3940

El local servirà els últims àpats el pròxim 11 d’octubre i després abaixarà la persiana definitivament


 

La Flora Moncanut i el seu equip viuen els últims serveis al local que fa 34 anys va obrir les portes amb el nom de la Truiteria l’Ou d’Or. La Flora, la propietària, hi ha estat des del principi, quan el seu pare i un amic de la família van decidir obrir una truiteria, una oferta de restauració que no tenia Figueres en aquell moment. I és que feia anys que funcionava a Barcelona la mítica truiteria Flash Flash, que encara avui manté l’essència tan en imatge com en concepte, però adaptada als nous temps.

Fa 34 anys el local figuerenc del carrer Sant Llàtzer va començar oferint menús a 50 pessetes. La Flora explica que ella feia la caixa i les compres i a les tardes la cuinera li deixava les cassoles en marxa i ella les parava. Afegeix: «Deien que m’havia tornat boja, perquè feia de tot, però era la mateixa il·lusió i la cosa va començar a pujar i a pujar».

CUINA CASOLANA. A l’hora de definir el tipus de cuina del local, el nom porta a pensar que només hi feien truites, però no és així. La propietària ens diu que han fet sempre un tipus de cuina casolana i no tan de receptes sofisiticades. Assegura que «sempre ha tingut molt d’èxit la vedella amb bolets; el medalló de vedella amb crema de bolets i darrerament hem incorporat un entrant, més aviat de cuina d’autor, que és un cruixent amb ceba tendra, tomàquet i alvocat, boníssim».

LA CUINA MEDIÀTICA. Programes de televisió, sèries i cuiners famosos als mitjans i a les xarxes. La cuina i els seus protagonistes són mediàtics i la moda no afluixa, al contrari. Hi ha un culte a la bona gastronomia i tot allò que l’envolta. A la Flora li preguntem què li sembla i opina que «està molt bé que promocionin els bons cuiners que tenim a casa nostra però en el fons hi veig una mica de teatre, darrere una cuina hi ha molta feina».

Al fil d’això, la Flora es defineix com a «molt clàssica». Explica que el seu fill Jordi, cuiner i professor en una escola d’hostaleria a Barcelona, li va suggerir fa anys que muntés un part del restaurant per a tapes, però la Flora no ho va voler. Ara, només cal veure quants llocs de tapes hi ha a Figueres.

El dijous 11 d’octubre, després de l’últim servei, la Truiteria tancarà definitivament. La Flora es jubila i agraeix als clients la confiança i la fidelitat d’aquests anys. Afegeix que l’afalaga que li demanin continuar i que li expliquin que la Truiteria ha estat escenari de celebracions familiars on hi han passat fins a quatre generacions: pares, fills, nets i besnets.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li