La trentena edició del festival Terra de Trobadors tanca fregant els 50.000 visitants

0
1046

Les propostes amb més afluència de visitants van ser el torneig, el mercat medieval, els espectacles de carrer i el sopar


«Alegria és l’adjectiu que més s’escau per resumir aquest cap de setmana». Així de positiu s’ha mostrat l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, quan ha fet balanç de la trentena edició del Terra de Trobadors. Un festival de rècord, on hi han assistit gairebé 50.000 persones, la xifra més alta de totes les edicions. Al llarg del cap de setmana els visitants han «pogut viure el festival en el seu format habitual sense mascaretes, sense distàncies i sense restriccions. La gent en tenia moltes ganes», ha assegurat Güell.

Aquest augment de públic, especialment a les tardes de divendres i dissabte, va provocar l’obertura d’un pàrquing suplementari la tarda de dissabte després que els estacionaments s’omplissin de gom a gom. Malgrat això, no hi va haver excessives aglomeracions excepte en moments puntuals, gràcies en bona part a l’ampliació de la zona de recreació històrica del Pont Vell.

Les més visitades. Tot i les prop de dues-centes cinquanta activitats programades, les propostes més populars van ser aquelles que ja formen part inseparable del Terra de Trobadors: el torneig medieval, el mercat medieval, els espectacles de carrer i el sopar medieval. Aquesta última va vendre les quatre-centes entrades disponibles.

Tot i això, les noves propostes també varen tenir una molt bona acollida entre el públic, especialment La Fàbrica Gòtica, un espai de recreació històrica que ha permès als visitants conèixer alguns dels artesans i la maquinària que va ajudar a edificar la construcció de la basílica de Santa Maria. També va ser un èxit la nova programació nocturna, sobretot la nit de divendres, amb la Nit de Foc, que va incloure El Camí de l’infern i l’espectacle de foc Horun La Liberté a càrrec de la companyia francesa Imaziren.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li