La tramuntana s’endú el circ a Girona

0
1437

Aquest dies he pogut comprovar amb nostĂ lgia que ja Ă©s poden comprar les entrades del festival del circ que cada any se celebrava a Figueres. Però al web, tristament, ja no hi diu Festival del Circ a Figueres, sinĂł a Girona. Un esdeveniment que esperĂ vem la majoria de figuerencs, grans i petits, amb molta il·lusiĂł, s’ha esfumat de la nostra ciutat, ha marxat cap a Girona. Com tantes altres de caire cultural… per exemple la Universitat que tambĂ© vam deixar perdre. El consol que tenim Ă©s que sempre ens quedarĂ  el museu DalĂ­, el qual desitgem que pugui seguir assentat a la nostra ciutat -encara que ja no poso la mĂ  al foc per res i mĂ©s observant les tempestes polĂ­tiques del meu voltant-.

L’excusa ridícula i ofensiva que van donar els organitzadors fou que a Figueres bufava molta tramuntana i a vegades aquesta posava les instal·lacions en perill. Se suposa que aquesta era l’explicació que hauríem de donar als menuts de la casa, és una explicació del tipus “ la iaia ha anat al cel”. Però als adults no ens val i tots sabem que les veritables raons són unes altres, molt més profundes i preocupants.

Una d’aquestes és que amb els anys que fa que el festival té lloc a Figueres, els organitzadors no han parat de demanar que la condició perquè aquest hi seguís fou la creació d’un museu del circ, després de reiterades peticions i que aquestes fossin ignorades pel nostre ajuntament, els organitzadors s’han cansat i han fotut el camp. Si que és veritat que aquest any finalment el museu del circ era un pla que és feia realitat, però ha arribat massa tard.

Tampoc s’ha de menystenir una altra raĂł molt preocupant, i Ă©s la inestabilitat polĂ­tica que viu l’ajuntament actualment. Aquesta inestabilitat no tan sols fa fugir el Festival del circ, sinĂł que de ben segur ha fet replantejar-se a molts inversors l’establiment d’algun negoci en aquesta ciutat. Quan hi ha un govern inestable sigui a l’administraciĂł que sigui afecta les inversions, ja que els inversors tenen por; ara em donen la llicència, potser d’aquĂ­ dos dies me la treuen… i un munt de dubtes mĂ©s que fa que es frenin amb la seva decisiĂł.

Tot plegat, unes circumstàncies adverses que estan fora del control del ciutadà però com tants altres cops, el màxim afectat negativament és ell. Potser a vegades els qui manen haurien de deixar de banda els seus colors, i actuar molt més pensant a fer polítiques per al poble, un dels objectius prioritaris en els seus programes i pensant en aquests quan els votants anem a votar. Volem una millora en tots els àmbits i no que ens perjudiquin per les seves pugnes de poder i els seus interessos partidistes, ja n’estem farts. Aquest malestar in crescendo és demostra eleccions rere eleccions on l’índex de participació cada cop és més baix. Potser en altres administracions la mala representació política queda més difuminada, però en un ajuntament,aquestes guerres són mortals per la ciutat i la població que hi viu. No hem de pagar els plats trencats de les desavinences polítiques.

En aquest cas, el del Circ, ho hem fet, i el Festival ha marxat cap a Girona, però no ha estat ni la primera ni serà l’última pèrdua dolorosa i de gran valor per una ciutat que va morin a poc a poc culturalment parlant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li