La tramuntana fa de les seves i obliga a tancar les atraccions un dia i mig

0
1281

Les Fires i Festes de la Santa Creu solen tenir de tot: pluja, sol i tramuntana. En aquesta edició, però, el vent del nord ha estat un convidat que ha fet nosa en el primer cap de setmana de la festa major de Figueres. Les atraccions del recinte firal han estat tancades un dia i mig per qüestions de seguretat. Fins i tot ahir en el moment de tancar-se aquesta edició no se sabia amb total certesa si podria haver actuacions a l’escenari musical de l’Embarraca’t.
Ahir al matí es va fer la reunió de coordinació i seguretat amb l’alcaldessa, els regidors implicats, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i responsables dels serveis tècnics municipals. Es mantenia l’ordre de tenir tancat el parc d’atraccions, que es va decidir reobrir a dos quarts de sis de la tarda. I és que la velocitat del vent havia de ser inferior als 60 quilòmetres per hora. A quarts de vuit del vespre es va dur a terme un altra medició del vent per comprovar si l’Embarraca’t es podia desenvolupar amb seguretat. Diumenge, la Guàrdia Urbana es va encarregar d’acordonar la zona del clos de fires i també els accessos a l’Embarraca’t per qüestions de seguretat. L’1 de maig no hi havia actuacions a l’escenari de musica però igualment era perillós acostar-s’hi. I és que amb el fort vent d’entre 60 i 80 quilòmetres per hora que bufava diumenge i part de dilluns, la seguretat a la zona no estava garantida.
En canvi, divendres l’estrena de les atraccions es va fer sense problemes i dissabte van estar passades per aigua. Tot i això, pel tema de la pluja ja s’està més preparat sobretot a l’Embarraca’t, que aquest any ha tingut novetats importants d’imatge. Els nous tendals i pèrgoles fan possible anar a barraques encara que plogui.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li