La tardor respira a EmpordĂ 

0
1052

Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà ofereixen vuit activitats per redescobrir el territori


Els consells comarcals de l’Alt i del Baix Empordà coordinen el cicle de vuit activitats per descobrir el territori natural d’ambdós territoris per aquesta tarda. Es tracta de rutes guiades per participar en la descoberta de flors i plantes, menhirs, sitges ibèriques, pous de glaç i castells, gorgs i rius, fenòmens geològics singulars, ocells que migren cap altres llocs: propostes per a aprendre bo i jugant què podem fer i què no en espais protegits d’hivern, i fins i tot un itinerari amb respirador de superfície, previst pel proper diumenge 19 de setembre a la platja de les tonyines de Llançà. Activitats saludables i segures, adaptades a la normativa sanitària i que en cada moment s’adaptaran si hi ha noves indicacions.

Totes aquestes propostes compten amb el guiatge de tècnics dels parcs i dels espais i persones de les empreses que tenen la responsabilitat de dur a terme els programes educatius d’aquestes zones de gran singularitat de l’Empordà.

Aquesta és una iniciativa dels Parcs Naturals dels Aiguamolls de l’Empordà, del Cap de Creus, del Montgrí, de les Illes Medes i el Baix Ter, del Paratge Natural de l’Albera i dels Espais d’Interès Natural de les Gavarres i del Massís de Cadiretes-Ardenya. El detall i la inscripció a les activitats es pot realitzar a través de la pàgina web www.socemporda.com/espais-naturals.

PRECEDENTS. Aquestes propostes continuen amb la lĂ­nia seguida a l’època de primavera i en alguns dies d’estiu, on s’han realitzat visites als espais naturals de l’EmpordĂ  amb grups que oscil·laven entre les 10 i les 20 persones. Totes les activitats han comptat amb un ple complet, excepte en aquelles en què algunes persones que havien confirmat no van fer acte de presència a l’inici del recorregut. Durant l’època d’estiu, quan hi ha mĂ©s freqĂĽentaciĂł turĂ­stica als espais naturals, el programa s’interromp, ja que la base principal d’aquestes activitats es poder-les gaudir amb tranquil·litat, en grups reduĂŻts i amb personal que realitzi el guiatge, que sigui coneixedor dels llocs i de la seva història, aixĂ­ com de les espècies que hi viuen i dels paisatges que ofereixen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li