La tardor fa dansar Figueres

0
1894

La segona edició de Nordansa porta dissabte tres companyies en tres espais de la ciutat i una peça de Pere Faura a El Jardí


 

Dins del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat, la companyia figuerenca Agitart ha posat en marxa la segona edició de Nordansa, que omplirà aquest dissabte de dansa diversos espais de Figueres. Concretament, Nordansa començarà a les 12 del migdia a la Llibreria Edison, al número 11 del carrer Sant Pau, amb la presentació del llibre El carrer és nostre, a càrrec dels seus autors, els periodistes Aida Pallarès i Manuel Pérez, que faran “un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan”. El carrer és nostre compta amb el suport de la Plataforma Arts de Carrer, una xarxa de festivals d’arreu del país, entre els quals es troba Agitart, que té l’objectiu de dinamitzar aquesta disciplina.

L’acte central de Nordansa serà la Ruta de la Dansa, en què tres companyies interpretaran tres peces curtes en tres places de la ciutat. La ruta començarà a les 6 de la tarda a la plaça de Gala i Salvador Dalí, on l’artista multidisciplinar Miquel Barcelona, fundador de NunArt i amb més de 15 anys d’experiència professional en el món de la dansa i de les arts escèniques, hi presentarà Frontera, de mitja hora de durada. Tot seguit, la companyia Proyecto Larrua, amb el coreògraf Jordi Vilaseca al capdavant, presentarà a 3/4 de 7 a la plaça de l’Ajuntament, Larrua, interpretada pels ballarins Miguel Ballabriga i Aritz López. Finalment, Laura Lliteras i Marina Fullana, de la companyia Unaiuna, portaran Dosis, a 1/4 de 8 del vespre, a la plaça Josep Pla.

La jornada s’acabarà amb Danza Real Ya!, en què el reputat coreògraf Pere Faura pren 4 coreografies icòniques de la història de la dansa i de la seva història personal per fer un exercici d’autocrítica humorística al voltant del món del ball i dels seus referents. Aquest collage coreogràfic, que es podrà veure dissabte, a les 8 del vespre, al teatre El Jardí, mescla el claqué de Singin’ in the rain, el ball disco de Saturday Night fever i la dansa clàssica de La mort del Cigne.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li