La solidaritat té nom de Candela

0
984

Les ‘Candela’ són unes polseres de colors que elaboren els infants ingressats a la planta d’oncohematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, les seves famílies i els seus amics. I és gràcies al treball conjunt de tots ells que el que en un principi va començar com un entreteniment ha acabat sent un producte solidari que llueix a milers de braços i que ha aconseguit recaptar fins ara més de 100.000 euros destinats a la recerca del càncer infantil i, el millor de tot, cada dia són més persones les que se sumen a aquesta cadena solidària.
L’origen de les ‘Candela’ és una història d’amistat que va començar al març del 2013 quan va ingressar a l’Hopital Sant Joan de Deú la Candela, una nena diagnosticada de leucèmia. Allà, una voluntària de l’Hospital, la Carme, va ensenyar a la nena a fer unes polseretes formades per nusos perquè les hores semblessin més curtes. Ella va ensenyar a fer-les a dues amigues seves de vuit anys, la Mariona i la Daniela, les impulsores de la iniciativa, ja que van posar-li el nom i van començar a vendre-les durant tot un estiu per aconseguir diners per a la investigació del càncer infantil.

‘chipirones’. Ben aviat s’hi van sumar tots els nens i nenes de la vuitena planta de l’Hospital (entre ells s’anomenen Chipirones), les seves famílies, els amics i totes aquelles persones que volien continuar aquesta història solidària. I amb el treball de tots ells, les ‘Candela’ han assolit un èxit que ha traspassat l’Hospital per seguir sumant recursos per avançar en el coneixement d’aquesta malaltia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li