La Societat La Concòrdia de Darnius s’afilia a la Federació d’Ateneus de Catalunya

0
743

Amb aquesta incorporació ja són sis les associacions alt-empordaneses que formen part de l’ens


Ja és oficial. L’associació cultural i recreativa la Societat La Concòrdia de Darnius ja forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). Aquesta adhesió permet a la Concòrdia rebre assessorament i estar representada en una entitat més gran, així com obtenir suport en la programació d’activitats socioculturals per als seus socis i per al municipi.

El president de l’associació de la Societat la Concòrdia de Darnius, Josep Maria Llosa, valora positivament l’entrada a la FAC i destaca que «estem contents d’haver entrat a formar-ne part, creiem que és positiu per a una entitat centenària com la nostra i que, partint de l’altruisme, és important estar representats i assessorats també per una entitat més gran». La junta de la Concòrdia considera positiva la incorporació pel que fa a l’assessorament que podrà rebre en àmbits com: la comunicació, la gestió i subministraments, l’accés a subvencions, beques i premis, i la gestió comptable fiscal i laboral, entre d’altres. A més a més, també disposarà de noves oportunitats pel que fa a la coordinació i organització d’activitats.

SIS A L’ALT EMPORDÀ. Dels 180 ateneus de Catalunya, sis es troben a l’Alt Empordà. Juntament amb la Concòrdia en formen part: el Casino Menestral de Figueres, la Cate de Figueres, la Unió Escaulenca – Les Escaules, la Fraternitat de Sant Llorenç de la Muga i l’Amistat de Cadaqués. El president de la FAC, Pep Morella, va destacar en la darrera assemblea general de l’entitat, la importància de la feina i la unificació dels ateneus en els reptes de les transformacions del futur: «no només som essencials, sinó que a més som totalment necessaris. La cultura d’aquest país s’ha de construir de baix cap a dalt. Han de ser la nostra força i les nostres iniciatives les que facin veure als polítics què han de fer per la nostra societat!».

LA FEDERACIÓ La FAC es va crear el 1983 per agrupar els ateneus de Catalunya i actualment està formada per 180 associacions. Segons els estatuts, els candidats són les associacions que fomenten la cultura i la millora de la qualitat de vida de les persones associades a través d’activitats socioculturals. Els objectius de la federació són els de potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals del territori, així com de fer de pont entre les entitats i les administracions. A més de contribuir en la programació activitats de caràcter formatiu i lúdic per reforçar el treball en xarxa de totes les associacions culturals que en formen part.

LA CATE, PREMIADA. Una de les activitats que impulsa la FAC des del 1989 és la convocatòria dels premis Ateneus. Uns guardons que tenen l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

L’entitat premiada rep un reconeixement i una dotació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes. En la darrera edició, celebrada a la Carpa del Circ Històric Raluy, situat al Moll de la Fusta de Barcelona, el Patronat de La Catequística de Figueres va rebre el primer premi en la categoria artística, pel projecte 66 Butaques: Acció Musical. Aquest és el tercer guardó que rep l’entitat figuerenca en els darrers anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li