La seu de la DO Empordà es traslladarà a la plaça del Sol de manera provisional

0
1546

El Ple aprova inicialment el projecte d’adequació de l’antiga oficina de Turisme i un document sobre el conveni de cessió


 

Figueres no vol perdre la seu de la DO Empordà i per això facilitarà al Consell Regulador de l’entitat quedar-se a la ciutat. Ja fa temps que la DO va expressar la necessitat d’abandonar les oficines actuals de l’avinguda de Marignane. I és que aquesta ubicació no és prou visible i estratègica per promocionar com cal la denominació d’origen. La solució serà traslladar la seu a l’antiga oficina d’informació de la plaça del Sol, de manera provisional, fins que no es trobi una ubicació millor.

El Ple ordinari de dijous passat va aprovar inicialment el projecte d’obra municipal per adequar l’edifici de l’interior del giratori i també un document que recull els detalls del conveni entre l’Ajuntament de Figueres i el Consell Regulador de la DO Empordà.

L’OBRA. El projecte recull una inversió de 134.997 euros dividida en dues fases. Una primera per valor de 48.394 euros i una segona per valor de 86.602 euros. Les actuacions que es preveuen són: les adequacions dels espais interiors a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i seguretat contra incendis i la fase d’adequació de façanes i clima.

Paral·lelament, també hi haurà exposició pública sobre el document del conveni entre l’Ajuntament i la DO. Aquest conveni recolliria la petició que va fer a l’agost el president del Consell Regulador de la DO, Xavier Albertí, que va demanar «poder fer ús aviat i per un ús indeterminat de l’antiga seu de l’oficina d’informació, mentre no es pugui trobar millor ubicació, probablement a entorn de la Casa Empordà». En el Ple s’havia de votar inicialment el projecte i per tant, la decisió sobre l’ús de l’edifici. Tot plegat requeria la majoria absoluta del plenari, fet que es va aconseguir tot i algunes reticències. Hi van votar a favor PDeCAT, ERC, els dos regidors no adscrits i Cs (12 vots). La resta de grups es van abstenir.

ARGUMENTS. Tot i abstenir-se o votar a favor, molts regidors van ser crítics. El de Compromís, Òscar Vergés, va titllar de «surrealista tenir un edifici enmig d’una rotonda» i es va mostrar preocupat per la mobilitat i la seguretat de les persones. El portaveu del PSC, Pere Casellas, creu que el projecte «no és excel·lent» i va parlar d’altres espais «més idonis, com el local de l’antiga joieria Quera o els baixos de la Casa Fages, on hi havia el Banc de Sabadell». En aquesta línia, també va anar la intervenció de M. Àngels Olmedo (PP), que reclamava un espai més gran i per fer tastets. Manel Toro exregidor de Promoció Econòmica, va defensar el projecte tot explicant que l’opció inicial era situar la seu de la DO a la Casa Empordà i aprofitar l’edifici de la fàbrica de Gel. Això, però, no ha estat possible «per qüestions de la propietat». La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va afegir que «cal apostar perquè la DO es quedi a Figueres encara que el lloc no sigui el més idoni».

L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar que la ubicació tenia una provisionalitat d’uns 5 anys. No es descartava la Casa Empordà i va defensar la bona accessibilitat a l’edifici, que al voltant del giratori té semàfor amb polsador. D’altra banda, Felip va recordar que arran de les obres de la rotonda es va decidir mantenir l’antiga oficina d’informació, un espai que després va ocupar Comerç Figueres. Felip va insistir que aquesta «no és una opció tan precària» per la DO i va afegir que són 200 metres quadrats amb oficines i una petita zona de tast i exposició. L’alcaldessa va demanar que no es reduís a «la mínima expressió un projecte que, de ben segur, pot ser millorable».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li