La Setmana Santa, «clau» per iniciar el camí cap a l’estabilitat

0
895

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona considera que durant el període de Setmana Santa —que es va iniciar dissabte, 27 de març, i s’allargarà fins al dilluns, 5 d’abril— els hotels gironins preveuen obrir amb grans expectatives a l’interior de l’Alt Empordà


La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona considera que la Setmana Santa ha de ser «clau» per començar a treballar amb estabilitat, una circumstància que, tal com assenyala l’ens, «ja fa més d’un any» que no la poden tenir. «Aquesta situació genera una gran incertesa als empresaris i empresàries dels sectors turístic i de l’hostaleria, que ja no poden aguantar-la més i, per tant, reclamen estabilitat».

En concret, si es parla de xifres, la Federació considera que durant el període de Setmana Santa —que es va iniciar dissabte, 27 de març, i s’allargarà fins al dilluns, 5 d’abril— els hotels gironins preveuen obrir amb grans expectatives a l’interior de l’Alt Empordà: un 100%. Els percentatges són menors a la Costa Brava Centre (60%) i a la Costa Brava Sud (amb només un 10% d’obertures estimades).

A les zones d’interior i del Pirineu gironí, es preveu que obrin un 100% dels hotels de la Garrotxa i el Ripollès, així com un 85% dels situats a la Cerdanya. A Girona ciutat, d’altra banda, així com a les seves rodalies, alçaran les persianes un 60% dels hotels.

Amb relació a l’ocupació hotelera, a la zona de l’Alt Empordà s’espera que sigui entre un 60% i 70%, lleugerament inferior que a la Costa Brava Centre —entre un 70% i un 80%—, mentre que a la Costa Brava sud les ocupacions són molt incertes i, de moment, testimonials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li