La setmana més fosca

0
1172

Ha estat una setmana llarga i fosca. Set dies de retorn a la normalitat després de la gran nevada que dilluns va cobrir tota la comarca i que darrere la imatge simpàtica de la neu ha posat de manifest la fragilitat dels serveis bàsics i les dificultats en la gestió dels problemes. Els ajuntaments han estat novament els qui han donat la cara i les elèctriques tornen a estar en el punt de mira després de talls de llum escandalosos.
Un centenar d’ajuntaments gironins ja han signat un manifest contra aquestes companyies, la Cambra de Comerç ha xifrat les pèrdues per a l’economia en uns 100 milions d’euros, el sector de l’hostaleria tem els efectes en el sector turístic davant la proximitat de la Setmana Santa i Interior, el departament de la Generalitat que fa mesos que està en permanent desgavell, ha posat més llenya al foc suspenent de sou i feina el cap de la comissaria dels Mossos de Figueres per un suposat abandonament del lloc de treball.
Una vegada fosa la neu -no a tot arreu, perquè a la Vajol els gruixos són encara considerables-, les valoracions no són gens afalagadores i qui més qui menys ha de lamentar episodis vinculats al caos circulatori dels dos primers dies, o a les vergonyoses apagades elèctriques -a l’Escala fins a 50 hores consecutives o a Borrassà tot just va tornar ahir-. Ara la preocupació, a banda de saber si el dèbil sistema elèctric serà capaç d’aguantar el proper temporal, és la neteja dels boscos. La nevada pot ser pólvora per a l’estiu si no es prenen mesures.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li