‘La serva padrona’, de Pergolesi, puja a l’escenari dels Caputxins

0
1603

Teatre de les ComĂšdies vol enriquir el panorama artĂ­stic de casa nostra amb ĂČperes cĂšlebres de petit format adaptades al catalĂ 


 

L’ĂČpera en dos actes La serva padrona, del compositor italiĂ  Giovanni Battista Pergolesi i amb llibret de Gennaro Antonio Federico, puja aquest divendres, a les 9 del vespre, a l’escenari de l’Auditori dels Caputxins sota el guiatge de la companyia reusenca Teatre de les ComĂšdies, nascuda amb la voluntat d’apropar l’ĂČpera a tots els pĂșblics. De fet, les obres escollides per aquesta companyia sĂłn ĂČperes cĂšlebres de petit format adaptades al catalĂ .

Dirigeix aquesta versiĂł, de Marcel Pascual, el mĂșsic i director escĂšnic Iban Beltran, que planteja per aquesta ĂČpera un context actual que al·ludeix a la funciĂł metateatral de l’obra original, potencia la intel·ligibilitat del text i dels carĂ cters i fa al·lusions a la Commedia dell’Arte, amb la qual l’espectacle tĂ© evidents connexions. L’orquestra tambĂ© forma part de l’acciĂł i l’estructura de l’obra i de l’espai escĂšnic, i permet la interacciĂł entre el pĂșblic i els artistes. Al repartiment de l’obra hi ha la soprano Laia FrigolĂ©, el barĂ­ton Xavier Mendoza i l’actor Arnau Colom.

La serva padrona va donar renom internacional a Pergolesi després de representar-se a París el 1752, ja que va fer esclatar la famosa Querelle des Bouffons.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li